Cronica unui faliment anunțat: Tarom costă 4,6 euro pe secundă și are un șef la nouă oameni

Cronica unui faliment anunțat: Tarom costă 4,6 euro pe secundă și are un șef la nouă oameni

Tarom pierde 4,6 euro pe secundă. Dezvăluirea aparține lui Ștefan Etveș, realizatorul emisiunii „Drumurile Noastre”. În primele 6 luni ale anului în curs, compania de stat a înregistrat pierderi de 32 de milioane de euro.

Managementul defectuos în cadrul instituțiilor de stat se manifestă în toată splendoarea la Tarom, unde există un șef la 9 angajați. În total, 200 de directori la 1.800 de angajați.

„Se pierd16.600 de euro pe oră, adică 277 de euro pe minut, adică 400.000 de euro pe zi. Noul șef Tarom pus de către ministrul Transporturilor Lucian Bode în fruntea operatorului aerian se plânge că nu poate face nimic. Ce să mai faci, când la Tarom se cântă prohodul?”, a declarat jurnalistul pentru B1 TV.

Tarom, pe marginea prăpastiei. Se anunță concendieri masive

Ștefan Etveș, realizatorul emisiunii „Drumurile Noastre”, spune că se încearcă ascunderea sub preș a falimentului companiei aeriene de stat.

„Pe ei nu-i interesează ca Tarom să funcționeze. Pentru ei, Tarom e un butoi cu pulbere în Ministerul Transporturilor. Fondul de salarii la Tarom înseamnă 3 milioane de euro pe lună. Posturile restructurate nu vor fi între 400 și 500, ci între 600 și 800. Dacă vrem să mai trăiască, Tarom trebuie să scoată din sacul acela spart încă 500.000 de euro pentru planul de restructurare, care peste o lună trebuie depus la Comisia Europeană, pe 20 august. Tarom atârnă de un ajutor de stat”, a declarat Etveș pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă