CSAT a decis instituirea unui cod albastru pe aeroporturile din România

CSAT a decis instituirea unui cod albastru pe aeroporturile din România

În urma ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării de joi, membrii CSAT au decis instituirea unui cod albastru pe aeroporturile din România. Aceștia s-au întâlnit pentru a discuta ce măsuri trebuie luate pe teritoriul țării, în urma atacului terorist de pe aeroportul din Burgas de miercuri.

Anterior ședinței, Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor declarat că se instituie un cod roșu pentru toate aeroporturile de pe teritoriul României, precizând că asemenea măsuri se impun în aceste cazuri și că autoritățile trebuie să fie extrem de vigilente în această perioadă.

“Este cod roșu pe toate aeroporturile din România după ce aseară s-a întâmplat evenimentul din Burgas, atenția este sporită, sunt măsuri maxime luate și este normal. În cazuri de urgență așa se procedează,” a spus ministrul.

Sorin Stoicescu, fost director al Direcției de Aviație Civilă, a explicat, într-o intervenție telefonică la postul B1 TV, că un “cod roșu” ar putea fi o figură de stil, dar că o asemenea expresie se referă la amplificarea măsurilor obișnuite pentru prevenirea atacurilor teroriste. Acesta a dat asigurări că pe marile aeroporturi din România – Otopeni, Băneasa, Timișoara, Constanța – se respectă complet măsurile de siguranță.

Miercuri, a avut loc un atentat terorist pe aeroportul Burgas din Bulgaria, în urma căruia au fost ucise, după ultimele informații, șapte persoane și rănite alte 32, după explozia unei bombe într-un autocar cu turiști din Israel.

Ovidiu Silaghi: Este cod roșu pe toate aeroporturile din România

Embed: " />