CSM sesizează Inspecţia Judiciară în cazul judecătorului care ar fi fost bătut de doi poliţişti

CSM sesizează Inspecţia Judiciară în cazul judecătorului care ar fi fost bătut de doi poliţişti
Foto: ziuanews.ro

Secția pentru judecători a CSM a decis, marți, să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul lui Gabriel Apostol, judecătorul atacat de doi polițilști într-o benzinărie pe autostrada A1.

Judecătorul Gabriel Apostol, preşedintele Secţiei penale a Judecătoriei Piteşti, spune că a fost lovit cu pumnii şi picioarele şi dat cu capul de gresie de către doi agenţi de la Poliţia Aurostrăzi, într-o benzinărie de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, unde oprise să bea o cafea, scrie Mediafax.

Magistratul afirmă că se întorcea duminică seara din Capitală spre casă, împreună cu fetița sa de 7 ani, iar în benzinărie ar fi exclamat „Miliţia”, într-o discuţie cu aceasta.

Ulterior, el ar fi fost atenţionat de către doi agenţi care se aflau în barul benzinăriei şi care i-ar fi reproşat că i-a jignit prin această expresie şi că le-ar fi vorbit la „per tu”.

Judecătorul spune că a urmat o altercaţie verbală, după care poliţiştii l-au agresat şi încătuşat sub privirile copilului său.

Magistratul mai susţine că în timpul agresiunii a fost dat cu capul de gresie şi a fost lovit cu pumnii şi picioarele, suferind răni la mâini şi la picioare şi o fractură de piramidă nazală, situaţie certificată de documentele medico-legale obţinute luni de la Serviciul Medico-Legal Piteşti.

Judecătorul mai spunea că la un moment dat le-a arătat celor doi poliţişti legitimaţia de serviciu, iar atunci aceştia i-au scos cătuşele şi l-au lăsat să plece.

Avocatul magistratului spune că incidentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere ale unităţii şi se poate observa că judecătorul nu a lovit şi nu a ripostat la lovituri.