Cum au contribuit Sebastian Ghiţă şi Dan Voiculescu la victoria lui Klaus Iohannis

Cum au contribuit Sebastian Ghiţă şi Dan Voiculescu la victoria lui Klaus Iohannis

Valul uriaş de simpatie pentru preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, nu ar fi căpătat, probabil, dimensiuni atât de ridicate fără contrastul puternic al contracandidatului său, zugrăvit involuntar de televiziunile apropiate acestuia.

Într-un editorial publicat pe Hotnews.ro, jurnalistul Vlad Mixich subliniază câteva erori majore comise de posturile controlate de Sebastian Ghiţă şi Dan Voiculescu, care, contrar aşteptărilor celor doi moguli, nu au făcut decât să contribuie la victoria lui Klaus Iohannis.

„Spre deosebire de dumneavoastră, domnu’ Ghiţă, eu cred că alegerile prezidenţiale nu au fost câştigate de partidul Facebook. În primul rând pentru că Facebook-ul nu funcţionează deloc ca un partid. Dar dumneavoastră, nefiind implicat serios în fenomen, nu aveaţi cum să ştiţi asta. Ce mă miră este felul în care aţi abordat alegerile la postul de ştiri pe care îl posedaţi. Candidatul vânzător de copii! Ardealul vândut la unguri! Votul românilor din străinătate cumpărat pe 40 de euro!”, notează Vlad Mixich.

„Din promovarea insistentă a unor astfel de subiecte înţeleg că pentru dumneavoastră numitorul comun al votantului român se află undeva în nămolul prostiei. Aşa o fi… nu eu sunt alesul social-democrat al maselor prahovene. Înţeleg şi că e vorba de propagandă, nu de jurnalism. Dar are şi propaganda fineţurile ei, nu merge să o foloseşti ca pe o botă de cioban”, continuă jurnalistul.

Vlad Mixich remarcă şi absenţa obişnuitelor opinii postate de Dan Voiculescu pe blog din spatele gratiilor.

„Sunteţi prea trist? Aş fi fost curios să aflu care vă erau gândurile în timp ce duminică îi priveaţi, din celula dumneavoastră, pe Gâdea şi pe Badea dezorientaţi complet de milioanele de voturi ale românilor spălaţi de Internet pe creier, scrie Mixich.

„Aţi vrut să deşteptaţi România, dar băieţii n-au reuşit s-o deştepte. Aţi vrut să-l daţi jos pe Băsescu, dar băieţii n-au reuşit să-l dea jos. Aţi vrut să-i vedeţi pe mulţi la puşcărie, dar aţi ajuns dumneavoastră acolo. Aţi vrut să deveniţi respectabil, dar băieţii v-au transformat într-un personaj foarte înjurabil. (…) După ce i-aţi plătit un deceniu, băieţii dumneavoastră au reuşit să devină nişte caricaturi desenate în tuşe atât de groase încât i-au enervat la culme pe deştepţi şi i-au deşteptat pe unii proşti, mai scrie jurnalistul.

„În realitate, domnule Ghiţă şi domnule Voiculescu, nu partidul Facebook a câştigat alegerile. Ci televiziunile în care aţi băgat atâţia bani au înfrânt. Tărăboiul şi mocirla lor au reuşit să deranjeze uriaşul tăcut al bunului-simţ. Un uriaş care nu face puncte de rating. Dar poate mişca o ţară
, conchide Vlad Mixich.

Ultima oră
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL
17:01 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Alimentația de sezon, ce putem să consumăm ca să ne simțim mai bine și să ne hidratăm (VIDEO)
16:33 - Klaus Iohannis, la „Săptămâna Haferland”: Ca stat profund atașat idealurilor de diversitate și unitate europeană, România este locul în care diversitatea etnică, religioasă și culturală este respectată (VIDEO)
16:00 - Traficul din București, blocat de un șofer de 90 de ani. Bătrânelul a uitat să se întoarcă acasă
14:35 - Maia Sandu a urcat pe Vârful Moldoveanu. Imaginea cu președintele Republicii Moldova în România, devenită virală (FOTO)
13:59 - Alegeri în PNL. Ludovic Orban: „Indiferent de câți vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt”
13:21 - Datele COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore: 153 de noi infectări, 5 decese. Cele mai multe noi cazuri, în București și Ilfov
12:49 - Ludovic Orban, surprins de candidatura lui Florin Cîțu: „Nu m-am așteptat, după toate discuțiile pe care le-am avut cu el”
12:25 - Boris Johnson, criticat de zeci de parlamentari. Acuzații dure pentru guvern, după anunțul introducerii pașaportului de vaccinare