Cum petrec românii din Bucovina de Sfântul Gheorghe. Mâncărurile pregătite de gazde pentru sărbătoriți

Cum petrec românii din Bucovina de Sfântul Gheorghe. Mâncărurile pregătite de gazde pentru sărbătoriți
Sursa foto: Trome

Pentru români, 23 aprilie este zi de sărbătoare. Este celebrată ziua Sfântului Gheorghe, unul dintre cei mai importanți apărători ai creștinismului. Pentru un milion de români își celebrează pe 23 aprilie onomastica, prilej de petrecere și voie bună.

În Bucovina, sărbătoriții au parte de un adevărat festin culinar. Chiar dacă abia a trecut Paștele, mesele sunt din nou pline. Bucate mai mult sau mai puțin tradiționale se luptă pentru atenția mesenilor. Printre preparatele tradiționale se numără și tochitura din Bucovina, păstrăvul şi hribii, produse specifice zonei. La acestea se adaugă și un platou generos cu preparate tradiționale, de la slănină și chișcă, până la brânză și legume, dintre care nu lipsește ceapa, potrivit Observator News.

Preparatele netradiționale pentru care pot opta oaspeții

Însă, în locațiile din Bucovina pot fi găsite și preparate mai puțin tradiționale. Românii pot opta pentru o friptură de vită fragedă și suculentă, servită alături de cartofi copți sau prăjiți, ori pentru un platou cu fructe de mare. Acesta din urmă conţine scoici, creveţi, caracatiță, frigărui cu creveţi și homar, și nu în ultimul rând, crevete în mantie de cartofi.

Iar cum voia bună a oaspeților este scopul proprietarilor de locații din Bucovina, de la petreceri nu lipsește nici muzica tradițională. Și pentru că românii nu îi pot rezista, ringurile de dans se încing sub pașii rapizi ai horelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`