Cum să faci cald în casă atunci când caloriferele sunt reci bocnă!

Cum să faci cald în casă atunci când caloriferele sunt reci bocnă!
Calorifer / Foto: Pixabay.com

Ne aflăm în plin sezon rece, iar din păcate meteorologii au anunțat deja mai reduse față de normalul perioadei. Din pricina mai multor motive, se poate întâmpla ca oamenii să nu aibă căldura în case, iar caloriferele să fie reci bocnă. Tocmai de aceea este bine ca oamenii să știe câteva trucuri ce pot fi aplicate atunci când vrei să faci cald în casă.

Atunci când companiile ce furnizează căldura nu reușesc să asigure o temperatură optimă în casă, puteți apela la o serie de trucuri ce vă văr ajuta să faceți mai cald în casă. Potrivit Feminis, iată ce puteți face:

 Cum să faci cald în casă atunci când caloriferele sunt reci bocnă

Schimbă așternuturile și achiziționează piese din materiale groase

Una dintre sugestii, pentru a te putea bucura de mai multă căldură în casă, este să alegi așternuturi și lenjerie din materiale cât mai groase, precum polare. Astfel, vă veți putea încălzi cât mai bine paturile, iar somnul va fi unul odihnitor, fără probleme de frig în timpul nopții.

Lăsați sorele să intre în casă

În cazul în care nu aveți căldură în calorifere, încercați să folosiți lumina naturală pentru a crește puțin temperatura în casă. Trageți jaluzelele și draperiile și lăsați soarele să intre.

Acoperiți podelele din materiale ce păstrează temperaturile scăzute

Gresia din hol sau din băi, de exemplu, poate fi un factor ce vă va afecta temperatura din casă. Din moment ce oricum locuința nu se va încălzi, încercați să nu vă fie și mai frig.

Alegeți să acoperiți gresia cu preșuri sau covoare, iar astfel nu veți mai sta cu picioarele pe suprafețe reci.

Izolați ferestrele și ușile

Este important să împiedicați aerul rece să intre în casă. Izolați ferestrele și ușile, iar astfel frigul nu va mai intra prin crăpături. Nu veți avea nevoie decât de câteva pături, cârpe sau prosoape pe care să le așezați pe pervaz și la pragurile fiecărei uși.

Gătiți mâncare la cuptor

Dacă doriți să vă încălziți, puteți folosit cuptorul aragazului. Preparați mâncare la cuptor și lăsați aerul cald să intre în casă. Sigur că nu se va compara cu temperatura pe care o face un calorifer, dar cuptorul poate contribui la încălzirea locuinței.

Ultima oră