Cum sa obtii exclusiv online servicii de traduceri autorizate

Cum sa obtii exclusiv online servicii de traduceri autorizate

Banii sunt o resursă utilă dar timpul este cea mai prețioasă resursă pe care o poate cheltui un om.

Datorită societății moderne în care trăim suntem presați să rezolvăm în fiecare zi din ce în ce mai multe probleme cu care ne confruntăm în viața noastră socială sau profesională. De aceea uneori ni se pare că ziua este prea mică și că nu reușim să realizăm tot ceea ce ne-am propus. Datorită lipsei de timp au fost inventate chiar și gadget-uri SF care traduc instant vocea utilizatorului.

Pentru a ne simplifica viața și a câștiga timp, putem alege să efectuăm online o parte dintre sarcinile de zi cu zi. De aceea atunci când avem nevoie de servicii de traduceri autorizate putem alege să le efectuăm online fără să mai fie nevoie să ne deplasăm efectiv la biroul de traduceri.

Pentru a veni în ajutorul dvs. ne-am gândit să vă prezentăm pas cu pas cum ar putea decurge procesul de efectuare al serviciilor de traduceri autorizate online:

În primul rând trebuie să întrebați instituția care vă solicită traducerea actelor dvs. ce fel de traducere este necesară, respectiv traducere simplă, autorizată sau legalizată. De obicei instituțiile statului solicită traducere autorizată (de exemplu traducerea cărții de identitate a mașinii și a talonului în vederea înmatriculării autovehiculului) sau traducere legalizată (de exemplu traducerea actelor de identitate sau a documentelor de proprietate). În general firmele sau instituțiile private solicită traduceri autorizate.

În al doilea rând trebuie să stabiliți domeniul din care face parte documentația pe care urmează să o traduceți. Acest lucru este foarte important mai ales dacă aveți de tradus texte specializate, respectiv din domeniile tehnic, IT sau medical. În acest caz trebuie să căutați un birou cu experiență în traducerea textelor specializate. Nu toate birourile efectuează zilnic traduceri tehnice sau medicale. De aceea, uneori poate fi necesar să solicitați un test pentru a vă convinge că traducerea rezultată se ridică la nivelul calitativ dorit de dvs.

În al treilea rând, trebuie să stabiliți ce buget aveți respectiv dacă vă permiteți un tarif normal sau dacă doriți o reducere. Dacă doriți să obțineți servicii de traduceri de bună calitate la un preț redus trebuie să negociați cu biroul respectiv și să dați dovadă de flexibilitate în ceea ce privește unele cerințe cum ar fi de exemplu durata alocată pentru efectuarea traducerii. Dacă sunteți flexibili și puteți accepta un termen de predare mai mare, aveți toate șansele să puteți obține o reducere de preț față de tariful normal. Din contră, în cazul în care aveți nevoie de traducere urgent, va fi cu siguranță necesar să achitați o taxă de urgență. De obicei taxele de urgență se solicită pentru documentațiile cu volum mai mare care trebuie livrate într-un termen cât mai scurt.

În al patrulea rând, solicitați câteva oferte din partea unor birouri care își desfășoară activitatea online, ca să nu mai fie necesar să vă deplasați personal cu documentele. Deplasarea pentru a alege un birou de traduceri autorizate într-un oraș vă poate face să pierdeți foarte mult timp și uneori nici nu aveți garanția că găsiți ceea ce căutați. De aceea, dacă știți exact ceea ce căutați și aveți un set de criterii bine stabilit, un birou de traduceri autorizate online vă poate ajuta să vă efectuații în bune condiții de calitate și timp toate traducerile de care aveți nevoie.

În al cincilea rând, alegeți oferta care corespunde cel mai bine nevoilor dvs. Aici trebuie să faceți o alegere având în vedere toate aspectele menționate mai sus și anume:

  • Posibilitatea biroului de a vă oferi tipul de traducere necesar

  • Experiența relevantă în domeniu și disponibilitatea de a efectua test de traducere

  • Prețul

  • Termenul de predare

  • Posibilitatea de preluare online a comenzii dvs. și de livrare prin curier a documentelor traduse

Sperăm ca acest mic ghid să vă ajute să obțineți cele mai bune servicii de traduceri autorizate, la cele mai avantajoase prețuri pentru dvs., și să vă ajute să economisiți timp. Dacă acest articol v-a ajutat nu uitați să Share și Like!