Cum se simte tatăl fostului premier Mihai Tudose, confirmat pozitiv cu noul coronavirus

Cum se simte tatăl fostului premier Mihai Tudose, confirmat pozitiv cu noul coronavirus
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tatăl fostului premier Mihai Tudose a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta și-a făcut testul pentru COVID-19 și rezultatul a fost pozitiv. Mai mult, cadrele medicale de la Spitalul Județean din Brăila sunt acum în alertă. Un medic de la Serviciul de Ambulanță este infectat cu noul coronavirus. Doctorul și-a făcut testul la COVID după ce a intrat în contact cu tatăl fostului premier Mihai Tudose.

În prezent, potrivit surselor citate de Libertatea, tatăl fostului premier se află internat în spital. Acesta se află în grupa majoră de risc, având în vedere că are o vârstă înaintată și are boli cronice. În acest condiții el poate dezvolta la o formă severă a bolii.

Veștile proaste nu se opresc aici. Acest caz să producă și un focar la Ambulanța Brăila, medicul care l-a îngrijit având multe contacte cu colegii săi.

La rândul său, europarlamentarul Mihai Tudose, 53 de ani, a confirmat pentru Libertatea că tatăl său este infectat cu noul coronavirus, dar nu a dorit să comenteze mai mult. Fostul premier este afectat de această situație având în vedere că părintele său în vârstă de aproape 80 de ani suferă și de boli cronice.

Bilanț îngrijorător al cazurilor de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, cel mai mare bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. În ultimele 24 de ore au fost raportate 555 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus, astfel că bilanțul total al infectărilor a ajuns la 30.175 de cazuri.

Potrivit celui mai recent bilnț prezentat de autorități, din numărul total de pacienți confirmați cu infecție cucoronavirus,22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de vindecați și 1.485 de asimptomatici, 1.817 au murit, iar alți 237 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară.

România înregistrează, astfel, un record negativ la nivel de cazuri noi de la debutul pandemiei decoronavirus. Până acum, pragul era reprezentat de cele523 de îmbolnăviri raportate în 11 aprilie, când la nivel național încă era în vigoare starea de urgență.

Specialiștii trag semnalul de alarmă pe fondul creșterii bilanțului pandemiei deCOVID-19

În contextul în care pandemia deCOVID-19a atins un nou record al numărului de cazuri de coronavirus, specialiștii avertizează că situația poate fi și mai gravă dacă românii nu respectă normele de siguranță sanitară.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul țării în Organizația Mondială a Sănătății,a declaratcă vârful pandemiei de coronavirus în România va fi îndepărtat și foarte înalt dacă populația o să continue cu „comportamentul «relaxat», fără să respectăm măsurile de protecție.

Subiectula fost comentatși de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență cu rang de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne care a subliniat că lipsa respectării unor reguli de către o parte din populație, de către operatori economici a dus la o creștere continuă prin transmitere comunitară.