Cum se va desfășura concursul pentru ocuparea posturilor de directori de școli. Procedura începe marți. Explicațiile ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)

Cum se va desfășura concursul pentru ocuparea posturilor de directori de școli. Procedura începe marți. Explicațiile ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat luni, pentru B1 TV, că de marți începe concursul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct în toate școlile din România. Ministrul a explicat cum se va desfășura întregul proces.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției de luni a emisiunii ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cîmpeanu, despre concursurile pentru ocuparea funcțiilor de conducere în școli

„Mâine se publică lista tuturor posturilor de director și director adjunct din România. Vine și momentul concursului.
La cât de mulți itemi vor fi la proba scrisă, e greu să pice pe toate subiectele, mai ales că vor fi itemi care nu verifică nicidecum capacitatea de memorare, ci abilitățile de leadership în educație și abilitățile cognitive

Cei care trec de proba scrisă, care va avea subiecte și relevante și atent securizate, ajung la proba de interviu, susținut cu o comsie formată din cinci oameni. Unul va fi reprezentantul Inspectoratului, că așa e legea – Inspectoratul organzează concursul, al doilea va fi reprezentantul autortiții locale, că așa e parteneriatul între școală și autoritatea locală, dar ceilalți trei vor fi pentru prima dată altfel. Va participa un repreznetant al mediului socio- economic, firmele de recrutare sau cele cu puternice departamente de HR, iar ceilalați doi vor fi titulari din școala care se dorește a fi condusă.

Eu am încredere în colegii profesori care o să devină directori”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pe B1 TV.