Cum se va realiza accesul în biserică. Raed Arafat a anunțat că nu va fi necesar certificatul verde

Cum se va realiza accesul în biserică. Raed Arafat a anunțat că nu va fi necesar certificatul verde
Foto: Pixabay.com

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat cum se va realiza accesul în biserică, după ce obligativitatea prezentării certificatului verde pentru activitățile neesențiale a fost introdusă în România, începând de luni, 25 octombrie 2021.

În interiorul lăcașelor de cult accesul nu se va realiza pe baza certificatului de vaccinare, dar există o serie de noi măsuri ce vor fi respectate în interiorul bisericilor. Autoritățile nu au inclus și biserica pe lista locurilor în care va fi prezentat certificatul verde la intrare, dar în interior, oamenii vor fi nevoiți să stea la o distanță de 2 mp.

Accesul în biserică, fără certificat verde pentru COVID-19

Se menționează faptul că vor trebui să fie 2 mp menționați.. Nu, la acest moment nu, s-a decis să nu existe condiționare. Va trebui să fie mască și 2 mp de persoană. Este o decizie luată la nivelul CNSU, au fost discuții în acest sens. Sunt măsuri care se iau, nu neapărat cu argument științific pentru anumite decizii.

Este o măsură decisă să nu închidem activitățile religioase… este o decizie la nivelul CNSU, e o decizie votată, pe lângă baza științifică oferită de către medici”, a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Restricțiile care se vor aplica în România, începând din data de 25 octombrie 2021

Raed Arafat, șeful DSU, anunță noile restricții anti-COVID decise în ședința de Guvern:

 • Au sosit doi experți din Danemarca, ei vor analiza situația la ”Matei Balș” pentru creșterea numărului paturilor ATI. Săptămâna viitoare va veni prima echipă din Danemarca
 • Avem și o echipă medicală din Republica Moldova la Iași, suntem în discuții pentru echipe medicale din alte țări
 • Dintre ajutoarele deja sosite în România, vorbim de anticorpi monoclonali din Italia, tocilizumab, Austria (și pacienți preluați), Germania – anticorpi monoclonali. OMS ne oferă teste antigen și concentratoare de oxigen
 • Polonia ne-a mai oferit anumite echipamente și materiale, plus transfer de pacienți. Ungaria continuă și ea preluarea de pacienți, sunt deja 30 de pacienți transferați.
 • Sunt interzise evenimentele private, nunți, botezuri, pe durata de 30 de zile
 • Restricții la magazine, limitarea programului între 5 și 21.
 • De la ora 22 va fi interzisă circulația, cu anumite excepții. Sunt exceptate pesoanele vaccinate sau trecute prin boală.
 • Accesul în toate zonele care nu sunt esențiale, deci fără farmacii, magazine alimentare, se face numai certificatul verde – persoane vccinate sau trecute prin boală.
 • Pentru magazinele esențiale se intră cu măsurile de sănătate publică, dar fără certificat
 • Copiii care sunt sub vârsta vaccinării nu pot intra în spațiile respective decât dacă sunt însoțiți de un adult cu certificat de vaccinare
 • Pentru magazinele aliemntare din mall-uri se va intra numai cu certificatul verde, pentru că în mall nu se va putea intra decât cu certificatul verde
 • S-a abilitat Ministerul Educației să emită ordinul pentru introducerea vacanței de 14 zile în tot sistemul școlar, inclusiv în after-school-uri. Creșele rămân singurele deschise
 • Rămâne valabilă livrarea la domiciu și pe durata nopții
 • La intrare în clădirile publice, oficiale e obligatorie prezentarea certificatului verde pentru vaccinat sau trecut prin boală sau testat, pentru toți cei care sunt din afara sistemului care lucrează, adică vizitatorii.
 • La nivelul clădirilor private, pentru cele cu peste 50 de persoane, se va prezenta la fel cetificatul verde pentru vaccinați, trecuți prin boală sau testați
 • Aplicarea regulilor pentru angajați nu se poate prin Hotărâre de Guvern, ci doar prin lege, propunera legislativă e deja la Parlament
  Activitățile sportive se vor desfășura fără public
 • Sunt interzise concertele, spectacolele în aer liber
 • La cinematografe și teatre, capacitate 30% doar cu certificat verde
 • Restaurantele funcționează ca până acum, dar cu limitarea programului la ora 21
 • Cea mai importantă: masca devine obligatorie peste tot, se elimină orice excepție. În exterior doar activitățile sportive sunt exceptate.
Ultima oră
20:06 - Doar 32.734 de persoane vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Câte au primit prima doză
19:46 - Florin Roman: PNL și PSD nu s-au adunat în coaliție din dragoste, au fost presiunea publică și matematica parlamentară / Ce spune liberalul despre rămânerea lui Florin Cîțu la conducerea partidului (VIDEO)
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis