Primăria Capitalei: A fost demarată Campania de Curăţenie de Primăvară şi au fost luate măsurile necesare pentru întâmpinarea Sărbătorilor Pascale

Primăria Capitalei: A fost demarată Campania de Curăţenie de Primăvară şi au fost luate măsurile necesare pentru întâmpinarea Sărbătorilor Pascale

Primaria Municipiului Bucuresti, prin directiile si institutiile cu responsabilitati in domeniu, a demarat, la inceputul acestei luni, Campania de Curatenie de Primavara, prin intensificarea si accelerarea actiunilor de salubrizare la nivelul celor sase sectoare ale Capitalei.

In acest sens, operatorii de salubrizare au inceput in data de 2 aprilie programele de spalare a arterelor principale, a celor cu trafic RATB si a celor cu obiective sociale (inclusiv parcari, trotuare si semne de circulatie), aceste operatiuni fiind efectuate atat in prima parte a zilei, in intervalul 8.00-14.00, cat si pe parcursul noptii, in intervalul 22.00-05.00.

Astfel, operatorii de salubrizare vor actiona prin maturarea mecanizata a arterelor si spalarea zonei separatoarelor de trafic, dar si prin salubrizarea terenurilor virane pe care sunt formate depozite necontroate de deseuri.

O alta masura care va fi implementata in cadrul acestei campanii se refera la curatarea, refacerea si inlocuirea dotarilor stradale specifice deteriorate: cosuri de deseuri, containere colectare separata etc.
Avand in vedere Sarbatorile Pascale, o atentie sporita se va acorda salubrizarii corespunzatoare in zona lacaselor de cult, atat inaintea sarbatorilor, cat si in perioada imediat urmatoare.

Ca si in anii trecuti, pentru mentinerea ordinii publice, Politia Locala a Municipiului Bucuresti va dubla numarul misiunilor de patrulare la care vor participa politisti locali din cadrul serviciilor de Ordine Publica, Circulatie, Interventii. Misiunile vizeaza combaterea faptelor antisociale atat in centrul Capitalei, dar si in apropierea marilor biserici.

Totodata, zona Patriarhiei, Centrul Istoric si anumite zone cu potential de risc infractional vor fi supravegheate atat de agentii locali, cat si de sistemul de monitorizare video al Politiei Locale a Municipiului Bucuresti.

In noaptea de Inviere, echipajele P.L.M.B. vor asigura mentinerea fluidizarii traficului si prevenirea producerii unor evenimente care ar putea pune in pericol siguranta publica.

In tot acest timp, pentru sesizari sau reclamatii, bucurestenii pot apela numarul Dispeceratului Politiei Locale a Municipiului Bucuresti – 021/ 9752.

In perioada sarbatorilor de Paste, transportul public de suprafata gestionat de Regia Autonoma de Transport Bucuresti va functiona astfel:

In ,,Vinerea Mare”, pe data de 06 aprilie 2018, liniile de transport vor functiona dupa un program corespunzator unei zile de sâmbata, suplimentat cu 30%.

In ,,Noaptea de Inviere”, 07 aprilie spre 08 aprilie 2018, liniile de noapte care converg catre zona centrala a Capitalei si anume: N102, N104, N105, N106, N107, N108, N109, N110, N111, N112, N114, N115, N116, N117, N119, N121, precum si linia de tramvai 41, vor circula pe intreg parcursul noptii pentru preluarea calatorilor care vor participa la slujba speciala ocazionata de sarbatorirea Pastelui Ortodox.

In prima si a doua zi de Paste, duminica (08.04.2018) si luni (09.04.2018), liniile de transport public de suprafata vor functiona conform programului de circulatie corespunzator unei zile de duminica.
In ceea ce priveste asigurarea curateniei, igienei si a confortului calatorilor in mijloacele de transport public, au fost dispuse o serie de masuri care vizeaza spalarea si degresarea caroseriei parcului RATB, verificarea sistemului de aerisire si ventilatie, precum si a instalatiei de climatizare, repararea si revopsirea vehiculelor care necesita acest lucru sau dezinfectarea barelor si a manerelor de sustinere.

Tot in aceasta perioada, Administratia Strazilor a demarat o serie de lucrari de intretinere si curatare a pasajelor aflate in administrare, prin spalarea placajelor, vopsirea bordurilor, inlocuirea corpurilor de iluminat, inlocuirea stalpilor de cauciuc sau curatarea camerelor video.

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement va actiona pentru salubrizarea si igienizarea parcurilor si aliniamentelor stradale pe care le administreaza, pentru toaletarea abrborilor, vopsirea mobilierului urban, refacerea spatiilor destinate pasarilor si animalelor de companie, dar si pentru curatarea fantanilor aflate in administrare, in vederea punerii lor in functiune.

Ultima oră
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori
17:41 - Discursul lui Firicel din „Las Fierbinţi” (Pro TV), despre şansa ratată a băiatului său de a merge la facultate, a adus aminte de cazurile Simona Halep şi Emma Răducanu
17:17 - Ministerul Educației: Peste 17.000 de elevi vor face școală online din cauza intrării localităților în scenariul roșu
17:00 - Analiza COVID-19: Numărul pacienților internați la ATI s-a dublat în două săptămâni / 91,5% dintre decesele înregistrate între 13 și 19 septembrie au fost la persoane nevaccinate (DOCUMENT)
16:59 - COVID-19: Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie