Cursuri suspendate în Capitală, vineri și luni, la școlile unde vor fi organizate secții de votare

Cursuri suspendate în Capitală, vineri și luni, la școlile unde vor fi organizate secții de votare
Foto: d-news.ro

Alegerile prezidenţiale suspendă cursurile în majoritatea şcolilor din Capitală. Mai exact, vineri, după ora 14 şi luni, până la ora 10, în unităţile de învăţământ unde vor fi organizate secţii de votare nu se vor mai ţine ore. Acestea vor fi recuperate până la finalul trimestrului.

Vineri, după ora 14, şi luni până la ora 10, cursurile din majoritatea şcolilor din Capitală vor fi suspendate pentru organizarea turului I al alegerilor prezidenţiale.

La fel se va întâmpa şi în zilele de 14 şi 17 noiembrie, în cazul în care va fi şi al doilea tur al acestor alegeri. Orele vor fi suspendate doar în unităţile de învăţământ unde vor fi organizate secţii de votare, iar ele urmează să fie recuperate până la sfârşitul semestrului.

„Consiliul de administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ va stabili programul exact al cursurilor în zilele de vineri 31 octombrie şi 14 noiembrie, dar şi pe cel al recuperărilor. Totodată, fiecare unitate de învăţământ va afişa la loc vizibil, cu trei zile înaintea scrutinului, programul cursurilor, astfel încât elevii şi părinţii să fie informaţi din timp cu privire la suspendarea orelor şi reluarea activităţii de învăţământ”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Acesta a mai anunţat că vineri, după ultima oră de curs, toate camerele de monitorizare video din interiorul şcolilor şi din exteriorul acestora vor fi oprite.