Curtea de Apel București i-a declarat indezirabili pe cei opt palestinieni acuzați de relații cu teroriștii

Curtea de Apel București i-a declarat indezirabili pe cei opt palestinieni acuzați de relații cu teroriștii

Update 18:10: Curtea de Apel București i-a declarat ca indezirabili, vineri după-amiază, pe cei opt palestinieni suspectați de „acțiuni subversive” în favoarea unor grupări teroriste. Cei opt au fost luați în custodie publică până când vor fi expulzați din România.

Curtea de Apel Bucureşti admis, vineri, sesizarea procurorilor şi i-a declarat ca indezirabili „pentru raţiuni de siguranţă naţională”, pe perioadă de 15 ani, pe Al Younes Ali, Traboulssi Khaled, alias Khaled Megdag Traboulssi, Mohamed Fadi, alias Mohamed Fadi Husein, Salem Ahmed, Sale Ali, Al Heiby Ziad, Alheiby Mahmoud şi Abushagra Mohammed, relatează Mediafax.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Serviciul Român de Informații a cerut, vineri, expulzarea de pe teritoriul României a opt persoane acuzate de trafic de migranți și de relații cu teroriști. De asemenea, SRI a cerut și declararea lor ca indezirabili pentru o perioadă de 15 ani. Cei opt se află în custodia autorităților române.

Este vorba de persoane din Orientul Mijlociu, de etnie palestiniană, iar România urma să fie un punct de tranzit în traficul acestora. Astfel, cei opt se pare ar fi urmat să creeze o structură de sprijin pentru organizația teroristă din care ar face parte. Conform comunicatului de presă al SRI, structura ce trebuia creată urma să poată fi accesată de membrii unor organizații teroriste la nivel internațional.

Conform unor surse, doi dintre palestinieni au statut diplomatic, ceea ce ar îngreuna ancheta. De asemenea, se pare că organizațiile teroriste cu care aveau legături cei opt sunt Hamas și Hezbollah.

 „În perioada aprilie-august a anului curent Serviciul de Informații a investigat informativ și a documentat activitatea unor etnici palestinieni, cu legături în sfera unor entintăți teroriste. Cele opt persoane, că despre ele este vorba, au ajuns și au încercat să stabilească în România utilizând filiere de migrație ilegală, cu punct de plecare în zona Orientului Mijlociu,” a declarat șeful biroului de presă al SRI, Sorin Sava, într-o intervenție telefonică la Știrile B1 TV.

Acesta a explicat că măsurile de documentare și destructurare față de membri rețelei s-au finalizat printr-o sesizare făcută Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București. Parchetul a cerut declararea celor opt persoane indezirabile. Dacă sunt declarați indezirabili timp de 15 ani, eu nu vor mai avea dreptul de a se întoarce la noi în țară pe perioada respectivă.

Conform comunicatului de presă al Parchetului, „în cauză au rezultat indicii privind desfășurarea de către aceste persoane de acțiuni subversive în favoarea unor grupări considerate teroriste de către organismele internaționale.”

Vezi AICI textul integral al comunicatul de presă al Parchetului

Îndepărtarea de pe teritoriul României a acestora va fi făcută de către organisme ale Ministerului Administrației și Internelor, după ce hotărârea instanței ca cei opt să fie indezirabili va fi definitivă.

Sorin Sava (SRI), despre cererea de expulzare a opt persoane acuzate de terorism

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22922').select();" id="embed_text_22922" />