Curtea de Conturi reclamă plăți nejustificate și prime ilegale la CNADNR

Curtea de Conturi reclamă plăți nejustificate și prime ilegale la CNADNR
Foto: business24.ro

Prime și sporuri ilegale, plăți nejustificate și investiții „considerabil supraevaluate” la CNADNR, se arată într-un raport al Curții de Conturi.

Inspectorii au descoperit în urma verificărilor un prejudiciu de aproximativ 70.000 de lei, în cazul încheierii unui contract cu o firmă sau anumite plăți nejustificate, pentru care au fost sesizate organele de cercetare penală.

În urma unui control la CNADNR pe anul 2012, Curtea de Conturi a găsit mai multe nereguli la companie, printre care și prejudicierea acesteia cu 70.000 de lei.

Prejudiciul era în urma unui contract încheiat cu o firmă franceză. De asemenea, Curtea de Conturi a mai găsit și „plăți nejustificate” ce erau mascate.

Instituția de audit a sesizat în acest caz Parchetul General.

Referitor la activitatea CNADNR, raportul face referire şi la prime, sporuri ilegale pentru ore suplimentare sau plăţi nejustificate pentru servicii de asistenţă tehnică neprestate.

„În condiţiile depăşirii, în luna decembrie 2012, a prevederii bugetare aferente cheltuielilor de personal, la nivelul CNADNR au fost efectuate cheltuieli nelegale pentru acordarea unor prime către personalul companiei, în cuantum de 33 mii lei, precum şi pentru acordarea unor sporuri pentru ore suplimentare, în cuantum de 184 mii lei”, se arată în raportul Curții de Conturi.

În plus, inspectorii Curţii de Conturi au descoperit că la nivelul CNADNR au fost depăşite prevederile bugetare cu 6,11%, prin efectuarea de cheltuieli de personal. De asemnenea, inspectorii au sesizat şi neînregistrarea unor venituri sau realizarea unui nivel scăzut al veniturilor proprii.

Astfel, din valoarea totală pe care CNADNR trebuia să o încaseze din amenzile aplicate şoferilor pentru lipsa rovinietei, CNADNR a încasat în 2012 doar 22,47% din total, arată raportul.

Urmăriți B1TV.ro și pe