Cutremur în România, în noaptea de Înviere: Alte două seisme, în prima zi de Paşte

Cutremur în România, în noaptea de Înviere: Alte două seisme, în prima zi de Paşte
Foto: mobilenews.omio.com

Numărul cutremurelor uşoare care au loc în România este din ce în ce mai mare, semn că activitatea seismică s-a intensificat în ultima perioadă. Un astfel de seism, cu magnitudinea de 3,0 pe scara Richter, s-a produs pe teritoriul ţării noastre chiar în noaptea de Înviere.

Potrivit Centrului Seismic Euro – Mediteranean, cutremurul a fost înregistrat la ora locală 00:56, la 53 kilometri Vest de Focşani şi 27 kilometri Est de Covasna. Adâncimea la care s-a produs a fost de 140 de kilometri, ceea ce a redus şi mai mult posibilitatea producerii unor victime sau a unor pagube materiale însemnate.

Seismul din noaptea de Înviere a fost precedat şi urmat de câte două cutremure cu magnitudini similare. Astfel, pe 23 aprilie, la ora locală 14:08, s-a înregistrat un seism cu magnitudinea de 2,0 pe scara Richter, la 37 kilometri Nord-Vest de Râmnicu Vâlcea. După aproximativ 50 de minute, un alt cutremur, de 2,3 pe Richter, s-a produs în aceeaşi zonă.

Două seisme în prima zi de Paşte

În dimineaţa primei zile de Paşte, la ora 10:12, s-a înregistrat un alt cutremur uşor, de 3,0 pe scara Richter, la 25 kilometri Nord-Est de Nehoiu. Şi tot în prima zi de Paşte, la ora 12:44, un alt seism, cu magnitudinea de 2,5 pe Richter, a fost înregistrat în apropiere de Râmnicu Sărat, la o adâncime de 5 kilometri.

Seismele cu magnitudinea de sub 4 pe scara Richter sunt considerate a fi de intensitate uşoară. De regulă, acestea nu provoacă victime sau pagube materiale însemnate, iar unele nici nu sunt resimțite pe o rază mai mare de câţiva kilometri. Luna trecută, pe teritoriul ţării noastre s-au produs peste 20 de astfel de seisme.

Vezi AICI lista cutremurelor produse în martie în România

Vezi AICI lista cutremurelor din ianuarie şi februarie