Cutremurul de 4,8 magnitudine din Banat a fost urmat de 24 replici

Cutremurul de 4,8 magnitudine din Banat a fost urmat de 24 replici
Foto: ziarpiatraneamt.ro

Cutremurului de 4,8 magnitudine ce s-a produs sâmbătă dimineață în Banat a avut 24 de replici, potrivit reprezentanților Institutului Național de Fizică a Pământului (INFP).

„Este într-adevăr un cutremur ceva mai mare. Este o zonă în care se produc cutremure peste magnitudine 4, nu foarte des. Deci putem spune că e un cutremur semnificativ pentru zona Caraş-Severin. E adevărat că în această zonă se pot produce cutremure puţin mai mari care pot să producă şi pagube. A fost un cutremur de peste 5 îm 1991 în zona Băile Herculane, dar cutremurul care s a produs acum hnu este totuşi atât de periculos”, a declarat pentru B1 TV, Mircea Radulian, drector științific INFP. 

„Noi am măsurat mai multe, defapt au fost vreo 6 replici, dar majoritatea au 2,4-2,4, după care au fost sub 2. Este posibil să mai apară. În zona Banatului sunt destul de multe replici ca număr”, a mai spus Radulian.

Sâmbătă dimineață, un cutremur cu magnitudinea 4,8 a avut loc în județul Caraș-Severin, acesta fiind urmat de un alt seism de 2,5 magnitudine.

Tags: