Dâmbovița: 800 de familii au rămas fără apă după prăbușirea unor stânci masive pe conducta de alimentare (Galerie FOTO)

Dâmbovița: 800 de familii au rămas fără apă după prăbușirea unor stânci masive pe conducta de alimentare (Galerie FOTO)
Foto: Adevărul.ro

 Aproximativ 800 de familii din Moroieni, Pietrișița și Dealu Mare au rămas fără apă potabilă, după o cădere masivă de stânci masive au distrus conducta de apă a zonei. În acest accident a mai fost distrusă și conducta de gaze, dar și banda transportoare a fabricii Carpatcement Fieni, informează Adevărul.

Potrivit autorițăților, 800 de gospodării au rămas fără apă în Moroieni, Pietroșița și Dealu Mare, iar localitățile Cerbul, Căprioara și Vânătorul, din subordinea Consiliului Județean Dâmbovița au rămas fără alimentarea cu gaze.

Din cauza prăbușirilor de stânci masive, autoritățile au stabilit întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Din cauza precipitaţiilor abundetene a pornit falie de 70 de metri cu sâtnci mari de 15 tone, pe o distanţă de 20 de metri. S-a rupt drumul, banda, conductele de apă şi gaze. Se poate trece cu piciorul, nu e problemă. Nu avem cum să intervenim acum decât prin asigurarea zonei. Întrunim Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. După ce se stabiliează zona să actioneze cei de la fabrica de ciment care vor detona controlat zona”, a spus şeful ISU Dâmboviţa, col. Mirel Pietreanu.

La fața locului au ajuns prefectul județului Dâmbovița, ședul ISU Dâmbovița, reprezentanți Distrigaz, Carpatcement și Compania de Apă.

Se pare că o stâncă de peste 100 de tone a distrus conductele, specialiștii încercând să spargă stâncile prin explozii controlate.

Urmăriți B1TV.ro și pe