Dan Barna despre ”scandalul DLAF”: Am primit o înștiințare de la DLAF prin care eram îndrumat să mă adresez celor de la DNA, să solicit de acolo materialul respectiv (VIDEO)

Dan Barna despre ”scandalul DLAF”: Am primit o înștiințare de la DLAF prin care eram îndrumat să mă adresez celor de la DNA, să solicit de acolo materialul respectiv (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Vicepremierul Dan Barna, colider al USR-PLUS, a anunțat, luni, la finalul ședinței coaliției de guvernare, că a primit o înștiințare din partea Departamentului pentru lupta antifraudă (DLAF), prin care a fost îndrumat să se adreseze DNA. Totul, în contextul apariției informțiilor potrivit cărora, Barna ar fi fost reclamat la DNA de către DLAF, aflat în subordinea premierului, pentru „posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”, cu privire la proiecte finanțate din fonduri europene în care a fost implicat înainte de 2016. Informația a fost publicată de NewsWeek.

Dan Barna, noi precizări în urma informațiilor potrivit cărora ar fi fost reclamat de DLAF la DNA

Întrebat dacă a primit un răspuns din partea DLAF, după solicitarea pe care a făcut-o cu privire la acest caz, Dan Barna a răspuns: ”Am primit o înștiințare prin care eram îndrumat să mă adresez celor de la DNA, către care a fost transmis materialul și să solicit de acolo materialul respectiv”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Barna:Dacă se va porni o urmărire penală împotriva mea, evident că mă voi retrage

Pe 11 mai, Dan Barna preciza că nu a primit nicio informație oficială de laDLAFși a făcut el personal o solicitare, ca să vadă despre ce e vorba.

”Nu există vreo faptă penală în ce privește activitatea mea, de asta vreau ca aceste lucruri să ajungă la final.Dacă se va porni o urmărire penală împotriva mea, evident că mă voi retrage. E un lucru firesc și nu e niciun echivoc aici. Nu vreau să vorbim despre un viitor care n-o să existe”,preciza, atunci, Barna.

Ulterior, vicepremierul a declarat că a primit din media niște bucăți din nota de control care îl vizează, iar ce i se reproșează, conform acestor fragmente, este că trei formulare de recrutare, din câteva zeci, nu au fost completate față în față.

Dan Barna a admis că s-a întâmplat acest lucru, dar a ținut să precizeze că „activitatea de recrutare comportă mult mai multe elemente, care au fost respectate” și că cerința a și fost eliminată de finanțator mai apoi.

Potrivit jurnaliștilor de la newsweek.ro,DLAFa anchetat patru proiecte, atât celeeuropene derulate de firma în careDan Barnaa fost deținător de părți sociale, cât și de proiectele în care Barna a fost implicat ca expert.