Dan Bucura, despre episodul revoltător cu Eduard Novak protagonist. Cum a ajuns jurnalistul să îi pună întrebarea despre imn și cum a reacționat ministrul Sportului după emisiune (VIDEO)

Dan Bucura, despre episodul revoltător cu Eduard Novak protagonist. Cum a ajuns jurnalistul să îi pună întrebarea despre imn și cum a reacționat ministrul Sportului după emisiune (VIDEO)
Sursa foto: Facebook

Dan Bucura, realizatorul emisiunii „Selectiv” de pe B1 TV, a oferit noi detalii despre ediția de duminică, când invitat a fost ministrul Sportului, Eduard Novak, iar acesta nu a reușit să recite versuri nici măcar din prima strofă a imnului României. Jurnalistul spune că, deși pe Facebook a vrut să creeze senzația că știe imnul, oficialul nominalizat de UDMR recunoscuse după emisiune că nu îl cunoaște și că „se va chinui” să îl învețe.

Dan Bucura, despre Eduard Novak și întrebarea despre imn: „Nu intuia nimeni că omul va fi mut ca o lebădă”

Jurnalistul, care a simțit nevoia să ofere clarificări în condițiile în care Eduard Novak a avut reacții jenante odată ce episodul a căpătat amploare în spațiul public, a explicat cum a fost aleasă întrebarea referitoare la imn.

„Înainte de a intra în emisiune am stat cu Alexandru Chirițoi, cu producătorul, și ne-am consultat și noi pe cele 10 întrebări-fulger, și asta era a doua. Zic, `băi, ce facem, îi adresăm întrebarea asta?`. Eu îți mărturisesc că, venind ideea asta, i-am spus, băi, eu i-aș pune-o, dar nu știu, parcă mi se pare prea simplă, adică o să cădem în ridicol. Vorba aia, altă întrebare. Alex, aici a fost și meritul lui, zice, `băi, dar dacă s-o încurca pe acolo, hai să o punem că până la urmă, na, suntem jurnaliști, hai să punem întrebarea, poate se încurcă`.

Noi, gândindu-ne că încurcă un cuvânt, poate că avea probleme cu limba română, că încurcă ceva, nicidecum că va fi mut ca o lebădă. Adică nu intuia nimeni că omul va fi mut ca o lebădă”, spune Dan Bucura.

Dan Bucura a criticat și „modul în care PR-ul încearcă să îl saveze de această rușine pe ministru”.

„Am să vă mai spun iarăși o chestie, pe care noi n-o facem că până la urmă așa e cutuma în presă, știți cum e, ce e live e live, ce se discută pe pauza publicitară sau după emisiune rămâne acolo, dar acum o să o spun pentru că, na, m-a scos din minți, nu se poate așa ceva! Ieri mai aveam 3 minute maxim de emisie până când terminam și a venit întrebarea asta. Se termină emisiunea și reacția domnului ministru, de față nu cu mine, erau colegii noștri de la camere, a fost publică, zice, `pfuu, mulțumesc că m-ați invitat, domnule Bucura, cred că a fost bine nu? Bine, mai puțin partea cu imnul, unde m-am cam făcut eu de râs, am greșit, o să mă chinui să îl învăț`.

Asta spune ministru de față cu colegii noștri, `o să mă chinui să îl învăț`, iar astăzi postează pe Facebook și spune, `nu puteam să accept provocarea ridicolă a lui Dan Bucura`, adică eu știu imnul tot, eu știu și ce se ascunde în spatele imnului, ce gândea cel care l-a scris, dar eu nu puteam să mă cobor… iar tu ne recunoști singur în față că te-ai făcut de râs și că o să înveți!”, a explicat Dan Bucura.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni