Profesorul universitar Dan Păcurariu, 18 ani de închisoare pentru crimă

Profesorul universitar Dan Păcurariu, 18 ani de închisoare pentru crimă

Profesorul universitar Dan Păcurariu a fost condamnat la închisoare, după 20 de ani de când şi-a omorât iubita, o profesoară de limbă chineză pe care o cunoscuse pe vremea când aceasta era studentă.

Astfel, profesorul a primit 18 ani de detenţie pentru crima pe care a comis-o în anul 1998.

Acesta a scăpat basma curată timp de două decenii după ce și-a ucis iubita cu sânge rece.

Părinţii profesorului au fost tocmai cei care i-au asigurat un alibi solid ani la rând, potrivit procurorilor.

În iunie 1998, profesorul Dan Păcurariu a ucis-o pe Mihaela Fulga într-o garsonieră din cartierul Titan din Sectorul 3, unde locuia cu chirie. Potrivit anchetatorilor, profesorul a lovit-o pe tânără în cap cu un ciocan supărat că aceasta urma să plece la specializare în China, unde obținuse o bursă.

Mihaela Fulga avea 30 de ani si era profesoară de chineză în Capitala. Trupul ei a fost găsit după câteva zile în locuinţă. Ulterior, poliţiştii şi procurorii au descoperit și un adevărat altar închinat Mihaelei în locuinţa celui care îi fusese studentă, după care îi devenise iubită.

Si la 20 de ani de la comiterea crimei, Păcurariu încă mai păstra numeroase obiecte ale victimei, precum o copie de buletin al fostei iubite sau un bilet semnat ”Mihaela” cu textul: ”Pentru Dan. Aşteaptă-mă. Vin repede”.

Criminalul a fost dus la audieri abia după 18 ani, pe baza probelor ADN. Celelalte probe au fost catalogate drept insuficiente pentru incriminarea cadrului universitar.

Judecătorii au decis acum să îl condamne pe Dan Păcurariu, culmea tot la 18 ani de închisoare, pentru crima comisă în urmă cu 20 de ani, decizia fiind definitivă.

Arhitectul Dan Păcurariu a fost profesor universitar de Istoria artelor la Facultatea de Arte a Universităţii Hyperion. Profesorul are acum 62 de ani.

Ultima oră
13:46 - Mizil: Două familii s-au bătut în stradă cu bâte și topoare. 10 bărbați au fost reținuți
13:41 - Metrorex oferă cartele gratis la metrou. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru o călătorie fără plată și care este prețul unui bilet
13:40 - Marius Marin, căpitanul României, ironic cu fanii naționalei: „Mulțumim celor 15% care au fost alături de noi!”
13:28 - Poliția, mobilizată în Mykonos şi Ios să supravegheze respectarea regulilor anti-COVID, după ce 13 insule greceşti extrem de populare printre turiști au ajuns pe lista roșie a ECDC
13:23 - Alin Stoica, planuri pentru valul 4 al pandemiei: În ultimele două săptămâni s-a triplat incidența. Trebuie să ne pregătim (VIDEO)
13:20 - Armin Laschet, candidatul pentru funcţia de cancelar al Germaniei, are probleme legate de plagiat
13:01 - Acuzații grave din partea sindicaliștilor, la adresa directorului CFR: „Ne-a mințit și pe noi de atâtea ori”
12:56 - GCS: 153 de noi infectări cu coronavirus. Încă un pacient a murit în ultima zi și au fost raportate două decese din luna iunie / 410 bolnavi sunt internați, din care 49 la Terapie Intensivă
12:44 - Ministrul Transporturilor a retras licența doar pentru un operator economic implicat în accidente feroviare, nu și pentru ceilalți (VIDEO)
12:24 - Surse: Festivalul SAGA, anunțat pentru luna septembrie în parcul Izvor, deși încă e pandemie și organizatorul nu are aprobare formală din partea Primăriei Capitalei / Există serioase îngrijorări că vegetația din parc va fi distrusă