Dan Șova îi cere președintelui Băsescu desecretizarea proiectului Roșia Montană

Dan Șova îi cere președintelui Băsescu desecretizarea proiectului Roșia Montană

Ministrul Dan Şova îi solicită preşedintelui Traian Băsescu desecretizarea proiectului Roșia Montană, după ce șeful statului a lansat o serii de acuzații la adresa sa.

Adică nu poți să faci o afirmație necontrolată la adresa unui ministru din Guvernul României și să pleci acasă liniștit. Și să râzi eventual pe drum. Trebuie să aprobe acest lucru, iar dacă există o asemenea probă, nu poate exista decât în rapoartele SRI pe care le ar fi primit Băsescu în ultimele șase luni cu Roșia si activitatea mea neconformă cu funcția pe care o ocup. Și atunci i-am cerut public președintelui să facă publice aceste rapoarte. Să aflu și eu dacă am făcut așa ceva”, a declarat ministrul.

Dan Şova a mai spus că, dacă ar fi vorba despre „fonduri de lobby”, probabil că ar trebui desecretizate documentele din ultimii 14 ani.

Mi se pare o afirmație la fel de necontrolată și susțin același lucru. Dacă există rapoarte ale serviciilor, dacă există documente aflate la Parchet sau la alte instituții, trebuie declarate public. Dacă RMGC s-a ocupat de activități care nu sunt legale în statul român, de lobby, de finanțări ale partidelor politice, ale politicienilor, astea trebuie să le cunoaștem. Trebuie să cunoaștem și partidele și politicienii care ar fi fost beneficiari”, a conchis Șova

Şeful statului a declarat că Roşia Montană Gold Corporation i-a dat ministrului Dan Şova proiectul de lege aflat acum în Parlament, iar acesta, „profund incompetent”, i l-a dat şefului său, Victor Ponta, iar acesta, bucuros de faptul că poate scăpa de responsabilitate, l-a trimis la Parlament.

Dan Sova vrea desecretizarea Rosiei Montane

Embed: