Darius Vâlcov, despre Realitatea TV: Are datorii de 121,4 milioane de lei. Din 2011, nu a mai plătit nici măcar un leu la bugetul de stat. Toți acești escroci vor dispărea (VIDEO)

Darius Vâlcov, despre Realitatea TV: Are datorii de 121,4 milioane de lei. Din 2011, nu a mai plătit nici măcar un leu la bugetul de stat. Toți acești escroci vor dispărea (VIDEO)

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a vorbit vineri seară despre datoriile de sute de milioane de lei ale Realitatea TV, precizând că Guvernul vrea să schimbe Legea insolvenței.

”Avem mafia insolvențelor, avem mafia din vămi. O să facem legea insolvențelor. Astăzi, dacă ești om de afaceri și nu intri în insolvență, ești mare fraier. Toate aceste firme au datorii de 62 de miliarde de lei. Realitatea TV are astăzi, la sfârșitul lunii trecute, 121,4 milioane de lei datorie. În fiecare lună mai adaugă încă un milion datorie. Din 2011 Realitatea nu a mai plătit nici măcar un leu la bugetul de stat. Nu se plătesc nici măcar contribuțiile pentru ei (pentru angajați – n.r.) pentru pensii sau pentru sănătate. Cam 9,2 miliarde de lei sunt datoriile cu reținere la sursă. Adică firma le reține. Cu șapte ani de zile nu mai există niciun caz, pentru că legea spune că dacă nu ieși din insolvență intri în faliment. În cazul Realitatea, sunt două firme care dețin Realitatea și fiecare la rândul ei mai are una, mai are trei în insolvență, iar cealaltă mai are nouă în insolvență, adică sunt 13 în insolvență deținute de un număr de acționari. Toți acești escroci vor dispărea.”, a declarat Vâlcov, precizând și că banii care sunt datorați de firmele aflate în insolvență „probabil nu vor mai putea fi recuperaţi niciodată”.

Cei la care face referire Darius Vâlcov sunt Cozmin Guşă şi Măricel Păcuraru, acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA, cea ale cărei datorii către stat, după 6 ani de insolvenţă, au ajuns la 24 de milioane de euro. Mai mult, la fiecare trei luni, suma pe care o datorează conducerea Realitatea Tv către stat se majorează cu 500 de mii de euro.

Cozmin Guşă a declarat că el şi Maricel Păcuraru sunt acţionarii majoritari, cu 80%, ai Realitatea Media SA, printr-un offshore din Cipru, precizând că, la momentul respectiv, exista un proces în derulare în respectiva ţară pentru ca justiţia să le recunoască oficial această calitate.

Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea TV, a fost condamnat, în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţii Poştei Române, în care a fost calculat un prejudiciu de aproximativ 18 milioane de lei.

Prin decizia instanței, Păcuraru a fost obligat, alături de alți șase inclupați din dosar, să plătească Poștei Române suma de 14,3 milioane de lei.

În rechizitoriul DNA se arată că în anii 2003-2004, Maricel Păcuraru a inițiat un proiect politic care consta în înființarea unui partid din care făceau parte mulți membri de sindicat. Astfel a fost înfiinţat Blocul Naţional Democrat (BND- ulterior transformat în Uniunea Creştin Socială), formațiune care, în urma alegerilor din 2004, a câștigat cinci mandate de deputat.

BND a participat la susţinerea guvernului prin încheierea unui protocol de colaborare parlamentară cu Alianţa DA, în schimbul acestei susţineri primind un post de secretar de stat la Ministerul Comunicaţilor şi Tehnologiei Informaţiei pe care l-a ocupat Florin Bejan, un post de secretar de stat la ministerul Turismului ocupat de Marius Crivţonescu (cumnatul lui Maricel Păcuraru şi postul de director general al CNPR ocupat Dan-Mihai Toader.

„Trebuie menţionat că deşi a participat la înfiinţarea BND şi ulterior a influenţat activitatea partidului participând inclusiv la negocierile purtate cu alianţa da, învinuitul Păcuraru Maricel nu a fost membru al BND., implicarea sa în activitatea partidului fiind însă demonstrată prin declaraţiile martorilor: Costin Dumitru, Brătianu Matei Radu, Ovidenie Costel, Cocrea Olguţa,” se arată în rechizitoriul DNA.

„În cursul anului 2006, inculpații Toader Dan Mihai, Lepădatu Emanoil și Marinescu Andrei, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație si Director General, Director Economic Executiv, respectiv Director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al CNPR SA, au inițiat și au aprobat încheierea a șase polițe de asigurare pentru angajații Poștei Române pentru riscuri cum ar fi: accidente, boli profesionale, riscuri de sănătate etc. Polițele au fost încheiate (…) cu încalcarea regulamentelor CNPR SA și a conditiilor generale și specifice privind asigurările de viață. (…) Inculpatul Păcuraru Maricel a beneficiat de suma totala de 6.781.465 lei. De asemenea, Păcuraru Maricel a dobândit suma de 1.741.500 lei, pe care a folosit-o în interes personal și a transferat-o către alte persoane fizice sau juridice deși cunoștea că provine din infracțiuni”, mai precizau anchetatorii.

Păcuraru a fost pus în libertate în 2017 de o instanţă din Brăila, după ce a efectuat 815 zile din pedeapsa totală de 1.460 de zile.

Scandalul insolvenței televiziunii Realitatea TV a fost ținut mulți ani sub preș. În 2015, ANAF a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu presupuse ilegalități și nereguli în dosarul de insolvență al Realitatea Media. Reprezentanții Fiscului susțineau atunci că televiziunea „este lăsată să-și continue activitatea, acumuland datorii noi (…)”, iar șansele creditorilor de a-și recupera măcar parțial creanțele „sunt deja compromise”. Cu toate acestea, Inspecția Judiciară a apreciat la acea vreme că „nu au fost constatate indicii” referitoare la abateri disciplinare sau deontologice în cazul judecătoarei Mariana Moncea, care a judecat cazul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:42 - O româncă a aflat că e căutată de 9 ani în Belgia, când a solicitat pașaport în SUA. Ce acuzaţii i se aduc
17:28 - Vor fi maxim 16 ministere în noul Guvern. Decizia coaliției
17:27 - Gheorghe Ialomițianu: Guvernul actual a sacrificat finanțele României pentru câștigarea alegerilor. Numai de la începutul anului datoria publică până în septembrie a crescut cu 140 de miliarde de lei, mai mult decât în pandemie (VIDEO)
17:04 - Consiliul JAI discută joi despre data de eliminare a controalelor la frontieră pentru România și Bulgaria, anunță MAI. Cătălin Predoiu va participa la eveniment
17:02 - Un italian a rămas fără 33.000 de euro după ce s-a îndrăgostit de o româncă. Cum l-a păcălit
17:01 - Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: Atacul cibernetic asupra Electrica a aparţinut grupării Lynx Ransomware
16:59 - Cunoscut epidemiolog din România, despre Boala X: „Rata de mortalitate este 7,6%. La COVID era de 1%”. Care sunt cele mai frecvente simptome
16:43 - Prima reacție a lui Clotilde Armand după pierderea procesului cu ANI: „Justiția lui Ciolacu funcționează” / „Voi ataca decizia la instanțele europene”
16:42 - Macron și Tusk vor discuta despre o forță de menținere păcii în Ucraina, cu 40.000 de trupe străine
16:36 - Diana Stoica, despre discuțiile dintre partidele pro-europene: “Suntem în etapa în care stabilim ce vrem să facem împreună, să punem niște baze solide, un calendar cu niște măsuri concrete pe care să le luăm” (VIDEO)