De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)

De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență (VIDEO)
Foto: Unsplash.com

Cele peste 1 milion de facturi greșite emise în ianuarie 2022 reprezintă parte a unui plan lipsit de fair-play din partea unor furnizori și distribuitori de energie, a lăsat de înțeles Virgil Popescu, ministrul din Guvernul Ciucă.

„Eu cred că nu a fost incompetență. S-au spus multe săptămâna trecută. Eu vreau să văd rapoartele de control ale ANRE și ANPC, să vedem ce spun organele de control. Eu cred că puteți să invitați în studio și reprezentanți de la ANPC, ANRE și Consiliul Concurenței, să le puneți aceste întrebări, sunt convins că ne vom lămuri.

ANRE-ul s-a mișcat mai greu, acest lucru (n.r. – verificările) putea fi făcut înainte de sărbători. Este un furnizor care pe 10-12 decembrie a facturat fără nicio greșeală, a facturat aferent lunii noiembrie. Și-au actualizat softul, nu știu cum au făcut. Nu au avut explicații de ce au dat drumul la facturi”, a declarat Popescu, pentru B1 TV, marți seara.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicolae Ciucă, întâlnire cu producătorii și furnizorii din domeniul energiei

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut marți o întâlnire de lucru cu reprezentanții producătorilor și furnizorilor din domeniul energiei, cărora le-a transmis să refacă facturile și să asigure oamenii că nu vor plăti în plus pentru greșeli de facturare. Potrivit Guvernului, dialogul se încadrează în seria consultărilor „cu privire la pachetul de măsuri pe care Executivul îl pregătește pentru protejarea cetățenilor, sprijinirea mediului de afaceri și menținerea locurilor de muncă, în contextul crizei energetice”.

„Prim-ministrul a prezentat soluțiile aflate acum în lucru la nivelul Guvernului: plafonarea prețului la energie pentru consumatorii finali casnici și industriali, pentru întreprinderile mici și mijlocii, în paralel cu creșterea plafonului de consum până la care se aplică această facilitate, aplicarea unui sistem de reducere a facturii la energie pentru universități și alte instituții de învățământ, spitale, instituții de cultură și religioase, furnizori de servicii sociale, instituții publice, ONG-uri”, se arată în comunicatul transmis marți de Guvern.

Urmăriți B1TV.ro și pe