De ce s-a prăbușit avionul pilotat de afaceristul Dan Petrescu. Rezultatele anchetei

De ce s-a prăbușit avionul pilotat de afaceristul Dan Petrescu. Rezultatele anchetei

Noi detalii auieșit la iveală înc azul accidentului aviatic în care și-a pierdut viața cel mai bogat român, Dan Petrescu. Avionul în care se afla Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogați români alături de soția și de fiul lui, alături de alte cinci persoane, s-a prăbușit anul trecut aproape de Milano. Nu a existat niciun supraviețuitor.

Cauza accidentului aviatic

Epava avionului în care și-au găsit sfârșitul opt persoane este analizată în Canada iar rezultatele arată că ar fi fost vorba despre o defecțiune tehnică.

Din primele informații, se pare că manșa avionului ar fi rămas blocată iar pilotul nu ar mai fi putut controla aeronava.

Miliardarul Dan Petrescu a reușit să-și țină departe de ochii curioșilor viața publică. Foștii parteneri de afaceri îl descriu drept un om modest, în ciuda averii sale uriașe: „Este o persoana umila, a condus ani de zile un Opel Vectra. Ai putea sa-l vezi pe strada pe un scuter si sa nu stii cine este”, potrivit businessmagazin.

Potrivit unor surse citate de Gândul, Anca Surugiu, parteneră de afaceri a lui Dan Petrescu, ar fi cea care va prelua averea magnatului.

Omul de afaceri Anca Surugiu, asistenta și coordonatoarea tuturor firmelor lui Dan Petrescu, va prelua averea miliardarului Dan Petrescu, potrivit surselor Gândul. Ea controla și avea toate datele offshore-urilor, știa unde sunt conturile, era împuternicită, spun sursele citate.

Cum s-a produs accidentul teribil

Dezastrul a avut loc în 16 secunde. La 13:07:40 își continuă zborul cu 293 de kilometri pe oră, la 1.631 de metri altitudine, două secunde mai târziu altitudinea scade la 1.615 metri și viteza ajunge la aproape 303. Alte două secunde mai târziu și este mai jos cu 52 de metri. Cu șapte secunde înainte de ultimul semnal, aeronava înregistrează cea mai mare viteză: 319 kilometri pe oră, ceea ce ar demonstra că pilotul a încercat să redreseze aeronava. Ultimul semnal al avionului a fost înregistrat la 13:07:56.

Aeronava, pilotată de Dan Petrescu, un om de afaceri miliardar român în vârstă de 68 de ani, și cu soția și fiul de 30 de ani la bord, tocmai a decolat de la Linate în drum spre Sardinia: s-a prăbușit între via Marignano și prin 8 octombrie 2001. Clădirea pe care a lovit-o a luat foc.

Urmăriți B1TV.ro și pe