De unde a pornit scandalul de la Realitatea TV: Vezi reclamaţia de fals în declaraţii a directorului Sorin Enache

De unde a pornit scandalul de la Realitatea TV: Vezi reclamaţia de fals în declaraţii a directorului Sorin Enache
Foto: tolo.ro

Scandalul izbucnit duminică seară la sediul postului Realitatea TV are rădăcini mai vechi şi se învârte în jurul contractelor de închiriere a spaţiilor în care funcţionează televiziunea. Mai precis, managerul Sebastian Ghiţă ar fi solicitat Coresi şi RAPPS rezilierea acestora şi încheierea unor contracte noi având ca titular firma Asesoft.

Într-un document adresat Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, directorul general Sorin Enache susţine că semnătura sa a fost falsificată şi că în perioada în care s-au semnat acele acte, el nu se afla în ţară. Acest lucru a fost semnalat şi de către jurnalistul Dan Andronic, pe blogul său.

„Adresa din partea S.C. REALITATEA  MEDIA S.A. prin care se aduce la cunoştinţă C.N.I. CORESI S.A. intenţia de a renunţa la contractele de închiriere nr. 13/1606/2004, 19/141/2005 şi 47/3234/2006, precum şi la spaţiile care constituie obiectul acestor contract, începând cu data de 11.02.2011. OBSERVAŢII: Această adresă este datată 03.02.2011, poartă ştampila REALITATEA MEDIA S.A. şi este semnată în numeel societăţii, ca semnatar fiind menţionat „Sorin Enache – Director General”. Adresa nu are număr şi ştampilă de ieşire de la REALITATEA MEDIA S.A., dar este înregistrată la C.N.I. CORESI S.A. sub nr. 907/11.02.2011”, se arată într-una dintre precizările făcute de Sorin Enache.

Vezi AICI reclamaţia lui Sorin Enache

„În legătură cu actele menţionate mai sus, vă aduc la cunoştinţă următoarele: Semnătura de pe aceste acte nu îmi aparţine. Nu am cunoştinţă de această operaţiune de predare a spaţiilor, nu am autorizat-o sub nicio formă şi nu am împuternicit vreo persoană în acest sens”, precizează Sorin Enache.

Duminică seară, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu ar fi mers la sediul Realitatea TV însoţit de mai mulţi agenţi de pază pentru a-l evacua din Casa Presei pe managerul Sebastian Ghiță. Întregul incident a avut loc exact în momentul în care pe post erau dezbătute telegramele WikiLeaks despre România, documente în care apare şi numele lui Sorin Ovidiu Vîntu.

 

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”