De unde a pornit scandalul de la Realitatea TV: Vezi reclamaţia de fals în declaraţii a directorului Sorin Enache

De unde a pornit scandalul de la Realitatea TV: Vezi reclamaţia de fals în declaraţii a directorului Sorin Enache
Foto: tolo.ro

Scandalul izbucnit duminică seară la sediul postului Realitatea TV are rădăcini mai vechi şi se învârte în jurul contractelor de închiriere a spaţiilor în care funcţionează televiziunea. Mai precis, managerul Sebastian Ghiţă ar fi solicitat Coresi şi RAPPS rezilierea acestora şi încheierea unor contracte noi având ca titular firma Asesoft.

Într-un document adresat Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, directorul general Sorin Enache susţine că semnătura sa a fost falsificată şi că în perioada în care s-au semnat acele acte, el nu se afla în ţară. Acest lucru a fost semnalat şi de către jurnalistul Dan Andronic, pe blogul său.

„Adresa din partea S.C. REALITATEA  MEDIA S.A. prin care se aduce la cunoştinţă C.N.I. CORESI S.A. intenţia de a renunţa la contractele de închiriere nr. 13/1606/2004, 19/141/2005 şi 47/3234/2006, precum şi la spaţiile care constituie obiectul acestor contract, începând cu data de 11.02.2011. OBSERVAŢII: Această adresă este datată 03.02.2011, poartă ştampila REALITATEA MEDIA S.A. şi este semnată în numeel societăţii, ca semnatar fiind menţionat „Sorin Enache – Director General”. Adresa nu are număr şi ştampilă de ieşire de la REALITATEA MEDIA S.A., dar este înregistrată la C.N.I. CORESI S.A. sub nr. 907/11.02.2011”, se arată într-una dintre precizările făcute de Sorin Enache.

Vezi AICI reclamaţia lui Sorin Enache

„În legătură cu actele menţionate mai sus, vă aduc la cunoştinţă următoarele: Semnătura de pe aceste acte nu îmi aparţine. Nu am cunoştinţă de această operaţiune de predare a spaţiilor, nu am autorizat-o sub nicio formă şi nu am împuternicit vreo persoană în acest sens”, precizează Sorin Enache.

Duminică seară, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu ar fi mers la sediul Realitatea TV însoţit de mai mulţi agenţi de pază pentru a-l evacua din Casa Presei pe managerul Sebastian Ghiță. Întregul incident a avut loc exact în momentul în care pe post erau dezbătute telegramele WikiLeaks despre România, documente în care apare şi numele lui Sorin Ovidiu Vîntu.

 

Ultima oră
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)