Declarații controversate făcute de Ion Țiriac. Cel mai recent a vorbit despre pensionarii români și morții de coronavirus

Declarații controversate făcute de Ion Țiriac. Cel mai recent a vorbit despre pensionarii români și morții de coronavirus

Ion Țiriac a făcut de-a lungul timpului mai multe declarații care au stârnit controverse în spațiul public. Ultima răbufnire a miliardarului i-a țintit pe pensionari și pe pacienții diagnosticați cu Covid-19. Fostul tenismennu este de acord cu ultima decizie a Executivului care a mărit veniturile celor vârstnici cu 14%. Acesta i-a pus la zid pur și simplu pe liberali, dar și pe cei vârstnici.

„În 10 ani, de unde iei acești 14%?”, a întrebat el retoric în timpul unui interviu.

Cu privire la pandemia de Covid-19, Țiriac a spus că blocarea activității la nivel mondial este mai gravă decât cele 800.000 de victime făcute de noul coronavirus.

Ion Țiriac, declarații controversate la adresa pensionarilor

Guvernul român a majorat pensiile de la 1 septembrie cu 14%, însă Ion Țiriac spune că nu înțelege decizia Executivului.

„Fraților, cu tot respectul pentru pe efortul financiar va fi de peste 13 miliarde de lei până la finalul lui 2021nsionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?”, a declarat Ion Țiriac pentruGazeta Sporturilor.

Potrivit lui Țiriac, astfel de decizii sunt pur populiste. Omul de afaceri a dat exemplul Franței, care a crescut vârsta de pensionare, atenționându-i pe politicienii români că viitorul sună sumbru.

„Când a fost François Mitterrand (n.a – președinte socialist al Franței, în funcție între 1981 și 1995), el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: «Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta». Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.

Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”, continuat Țiriac.

Amintim că aproape 5 milioane de pensionari, dar și însoțitorii persoanelor cu invaliditate beneficiază de majorarea cu 14% a punctului de pensie. Concret, punctul de pensie a fost până la 1 septembrie 1.265 de lei. Prin majorarea de 14% creşte cu 177 de lei şi ajunge la 1.442 lei. Astfel pensiile cresc în medie, cu 200 de lei.

Experții financiari atrag atenția că efortul financiar va fi de peste 13 miliarde de lei până la finalul lui 2021.

Ion Țiriac: blocarea activității la nivel mondial este mai gravă decât cele 800.000 de victime făcute de noul coronavirus

Miliardarul Ion Țiriac a mai avut o declarație controversată, în carul aceluiași interviu. Acesta a declarat că blocarea activității la nivel mondial este mai gravă decât cele 800.000 de victime făcute de noul coronavirus.

„Criza nu mai e la orizont, criza este în ziua de azi. Lumea se va schimba și cineva trebuie să se gândească cât de fragili suntem noi. E un microb care nu este mai rău decât ăla de acum 5 ani, doar că se propagă mai repede.

Despre ce vorbim noi aici?Au murit 800.000 de oameni. Ăștia mor în orice caz! Vorbim despre o populație de 7 miliarde. S-au născut un milion și ceva de atunci.Nu este sfârșitul pământului. Sfârșitul pământului e din punct de vedere al propagării acestui sindrom și din cauza faptului că lumea a înghețat. Viața se va schimba, o să vedeți”, a declarat Ion Țiriac.