Delegația României la Eurovision, în carantină, după ce un caz de infectare cu COVID-19 a fost depistat în hotelul din Olanda

Delegația României la Eurovision, în carantină, după ce un caz de infectare cu COVID-19 a fost depistat în hotelul din Olanda

Delegația României la Eurovision, în carantină, din cauza unui caz confirmat de COVID-19.Echipa românească nu a putut participala ceremonia de deschidere a concursului de duminică seară, organizatla Rotterdam, Olanda, după ce o persoană infectată a fostdepistată în hotel.

Se pare că peroana infectată era dun delegația islandeză, dar pentru că românii erau cazați în același hotel, s-a luat măsura carantinei până la sosirea rezultatatelor testelor.

O altă delegație în care a fost depistat un caz de COVID este cea a Poloniei, iar victima „colaterală” a fost delegația Maltei.

Până în acest moment, membrii delegaţiei României au avut rezultate negative la toate testările impuse de organizatori de-a lungul primei săptămâni de la sosirea în Rotterdam.

România este reprezentată la concursul din acest an deRoxen, o cântăreață de 21 de ani din Cluj-Napoca, care va interpreta melodia „Amnesia”. Ea va participa laprima semifinală Eurovision, demarți, 18 mai.A doua semifinală va avea loc pe 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai.

Concursul Eurovision,anulatanul trecut din cauza pandemiei,se desfășoară în Olanda, sub reguli stricte. Delegațiile sunt testate la fiecare 48 de ore, iar pe arena din Rotterdam vor avea voie doar 3.500 de spectatori, adică 20% din capacitatea normală.