Demers fără precedent al judecătorilor din România: Șefii tribunalelor cer să li se garanteze că în CSM procurorii nu le vor mai decide cariera (VIDEO)

Demers fără precedent al judecătorilor din România: Șefii tribunalelor cer să li se garanteze că în CSM procurorii nu le vor mai decide cariera (VIDEO)

A început răscoala judecătorilor. Șefii tribunalelor din România au emis o Declarație de independență prin care cer să li se garanteze că în CSM procurorii nu le vor mai decide cariera.

Ei cer ca procurorii să nu mai intervină în organizarea și funcționarea instanțelor judecătorești, acesta urmând să fie atributul exclusiv al Secției pentru judecători a CSM. Gestul judecătorilor vine în contextul discuțiilor privind statutul de magistrat al procurorilor.

Declarația a fost semnată de peste 50 de șefi de instanțe din România și a fost deja transmisă către ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii, dar și către Guvern.

Astfel, se cere adoptarea de urgență a unei ordonanțe prin care să se separe procedurile în ceea ce privește atribuțiile CSM referitor la procurori și judecători.

În România, procurorii nu au statutul de magistrat.

Demers fără precedent al judecătorilor din România: Șefii tribunalelor cer să li se garanteze că în CSM procurorii nu le vor mai decide cariera

#DIRECT_ONE_qxxd9x#

Ultima oră
09:58 - Referendum de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. PSD a început să strângă semnături
09:34 - Furtunile au produs pagube majore în Moieciu. Zeci de turiști au rămas izolați, după ce drumul principal a fost distrus
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)