Deputatul UDMR Marko Attila, vizat în dosarul în care Alina Bica a fost reținută

Deputatul UDMR Marko Attila, vizat în dosarul în care Alina Bica a fost reținută

Deputatul UDMR Marko Attila este vizat în dosarul în care șefa DIICOT Alina Bica a fost reținută pentru 24 de ore, fiind acuzată de abuz în serviciu, relatează B1 TV.

Alina Bica, urmărită penal, a fost reținută pentru 24 de ore, fiind acuzată de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie au pus în mişcare acţiunea penală şi i-au reţinut pentru 24 de ore pe Lăcrămioara Alexandru şi pe Dragoş Bogdan, care au făcut de asemenea parte din comisie Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). Cei trei sunt acuzaţi de abuz în serviciu, Bica având calitatea de supectă, iar Alexandru şi Bogdan, de inculpaţi.

Pe 15 octombrie 2014, Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în legătură cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, în suprafaţă de 13,0535 ha, situat în Bucureşti, zona Plumbuita, sector 2.

Potrivit procurorilor, la data de 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, din care făceau parte Alina Bica, Lăcărmioara Alexandru şi Dragoş Bogdan, a aprobat raportul de evaluare a terenului de 13 ha din Capitală cu încălcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei.

Astfel, membrii comisiei, luând la cunoştinţă de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat că expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reală) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemănător situat într-o zonă centrală a Capitalei).

Prejudiciul în acest dosar se ridică la 62 milioane euro.

Potrivit unor surse judiciare citate de B1 TV, în dosar ar fi implicați mai mulți oameni de afaceri.

Tags: