Descoperire importantă făcută de medicii români, în lupta anti-COVID-19. Ce determină severitatea bolii

Descoperire importantă făcută de medicii români, în lupta anti-COVID-19. Ce determină severitatea bolii
foto: Pixabay

Cu peste 100 de vaccinuri în lucru la nivel mondial, oamenii de știință caută diferite remedii și soluții alternative. O echipă de medici români de exemplu, a ajuns la o concluzie de o deosebită importantă.

Medicii de la Spitalul Colentina din București au concluzionat în urma studiului faptul că formarea trombozelor la unii dintre pacienții cu COVID-19 a fost determinată de un nivel scăzut de proteină S.

Cu cât nivelul de proteină S este mai scăzut, cu atât COVID-19 se manifestă mai sever, o relație cauză-efect. Este o descoperire care ar putea influența puternic anumite aspecte legate de prevenția și tratarea pacienților.

Care este stadiul vaccinului românesc anti-COVID-19

Medicii români au făcut noi precizări cu privire la vaccinul românesc împotriva COVID, la finalul lunii iulie.

„Concluzii preliminare vom avea în acest an. Mai mult nu putem promite. În momentul în care rezultatele vor permite prezentarea acestora către public, vom comunica acest lucru, pentru că este o chestiune de interes general. În acest moment, testele urmează să înceapă. Mai există anumite animale care trebuie procurate din străinătate”, adeclarat dr. Mircea Ioan Popa, președinte al Institutului Cantacuzino, pentru B1.ro.

Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților