Descoperire uimitoare: Fosilele unui dinozaur rar, găsite în Canada

Descoperire uimitoare: Fosilele unui dinozaur rar, găsite în Canada
Foto: reuters.com

Fosilele unui dinozaur care a trăit în urmă cu 110 milioane de ani au fost găsite în zona nisipurilor petrolifere din Canada, spre marea uimire a specialiștilor, care credeau că regiunea era în acea epocă acoperită de o mare, informează Reuters.

Fosila anchilozaurului – un dinozaur erbivor cu membre puternice, acoperit de o armură osoasă – a fost descoperită de un muncitor de la o companie petrolieră.

„Nu am mai găsit niciodată până acum un dinozaur în această regiune”, a declarat Donald Henderson, curator la Royal Tyrrell Museum din Alberta.

„Regiunea era acoperită atunci de o mare, iar majoritatea fosilelor descoperite aici au fost nevertebrate”, a mai afirmat specialistul.

Specimenul descoperit avea o lungime de circa 5 metri şi o lăţime de 2 metri.

„Este uimitor că s-a conservat în condiţii atât de bune „, a mai spus sepcialistul, precizând că fosila era tridimensională şi nu aplatizată de sedimentele grele depuse deasupra.

„Acesta este cel mai vechi schelet atât de complex de dinozaur pe care l-am descoperit în această provincie”, a mai spus Donald Henderson.

Cea mai mare fosilă descoperită în nordul provinciei Alberta a fost cea a unei reptile uriaşe numite ihtiozaur, descoperită în urmă cu 10 ani lângă Fort McMurray.

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit