Despre RUJEOLĂ, DE pe alte meleaguri. Medic: În România, AU MURIT 26 DE COPII, iar epidemia se combate CU VORBE. În SUA sunt 3 DECESE și sunt alocate MILIOANE DE DOLARI

Despre RUJEOLĂ, DE pe alte meleaguri. Medic: În România, AU MURIT 26 DE COPII, iar epidemia se combate CU VORBE. În SUA sunt 3 DECESE și sunt alocate MILIOANE DE DOLARI

Rujeola există și pe alte meleaguri. Doar că acolo nu se combate “cu vorbe”, iar autoritățile se implică, “deoarece problema este cat se poate de serioasa”.

Medicul pediatru Mihai Craiu face o comparație între situația din România și cea din Minnesota, SUA.

Într-un articol al MEDPAGE Today din SUA se arată că autoritățile americane au declarat izbucnire epidemică de rujeolă în condițiile în care “au apărut 58 de cazuri în ultima lună și ceva”.

Spre comparație, la noi sunt sunt 5728 cazuri și 26 de decese.

În timp ce biroul statal de sănătate publică din Minnesota cere creșterea bugetului alocat combaterii acestei izbucniri epidemice, menționând că numai în acest an s-au cheltuit 3 milioane de dolari la nivelul local doar pentru combaterea rujeolei, a sifilisului și a tuberculozei, la noi, autoritățile se pregătesc să aloce “niște vorbe”.

“Caci rujeola – nu-i asa? – nu exista. E doar o poveste cu agenti dubli si conspiratii mondiale…
PS – Minnesota are acum cam de 3 ori si ceva mai putini locuitori decat Romania [5,554,532 locuitori], la o suprafata oarecum asemanatoare [238.391 km patrati Romania, 225.181 km partrati Minnesota]. Asta ca sa avem o dimensiune a responsabilitatii. #STOPrujeola”, conchide medicul Mihai Craiu într-o postare publicată pe Facebook/Spitalul Virtual pentru Copii.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat