Detalii halucinante din dosarul Deliei Podea. Medicul a făcut bani buni după ce a ajutat mai mulți oameni să obţină dosare de pensionare ilegal, trecându-i pe hârtie drept bolnavi psihic (VIDEO)

Detalii halucinante din dosarul Deliei Podea. Medicul a făcut bani buni după ce a ajutat mai mulți oameni să obţină dosare de pensionare ilegal, trecându-i pe hârtie drept bolnavi psihic (VIDEO)
Foto: actualitati-arad.ro

Ies la iveală detalii halucinante în legătură cu medicul arădean Delia Podea, care ar fi coordonat studii clinice prin care se testau substanțe medicamentoase pe pacienți fără ca aceștia să știe. Potrivit unor stengorame ale procurorilor, femeia ar fi obţinut bani frumoşi după ce ar fi ajutat mai mulţi pacienţi să obţină dosare de pensionare în mod ilegal după ce îi trecea pe hârtie drept bolnavi psihic. Delia Podea este în arest de aproape două luni şi este acuzată de procurori de luare de mită, abuz în serviciu şi fals, informează B1 TV.

Procurorii susţin că Delia Podea elibera adeverinţe de concediu medical pentru boli inventate. Concret, pentru ca pacientul să fie pensionat înainte de vreme, medicul îl interna de câteva ori, însă numai în acte. Pacientul afla preţul "pensionării pe caz de boală'' chiar în biroul medicului.

Rechizitoriu – Cum era negociat diagnosticul:

Delia Podea: În timp, doamnă. Acum suntem de-abia prea la început.
Pacient: Da' eu de asta vă-ntreb, că vreau să stabilesc. Mai am şi eu alte probleme. 1.500 e ok?
Delia Podea: Da, sigur.
Pacient: Bine, doamnă scumpă. Vă mulţumesc!

Diagnosticul fictiv era negociat cu medicul Delia Podea iar, potrivit interceptărilor, femeia avea grijă să îşi atenţioneze pacientele să nu o dea de gol că le internează doar în acte.

Rechizitoriu:

Pacient: Şi poţi să-mi dai ceva ce nu-s chiar nebună?
Delia Podea: Păi îţi dau o tulburare de anxietate. Cu ăsta poţi să fii şi cu toate funcţiile.
Pacient: Trebuie să duc hârtiile cu mine sau ceva?
Delia Podea: Nu. Sunt duse toate hârtiile că am trimis foaia de observaţie. Nu cumva să spui că nu eşti internată!

Procurori: Medicul Delia Podea a făcut bani buni după ce a ajutat mai mulți oameni să obţină dosare de pensionare ilegal, trecându-i pe hârtie drept bolnavi psihic

#DIRECT_ONE_6g5jf8#

Mai mult "presupusele" bolnave aveau şi un nume de cod ştiut de ceilalţi angajaţi ai Secţiei de Psihiatrie: pensionite. Oamenii legii au interceptat mai multe conversaţii între paciente şi Delia Podea.

Rechizitoriu:

Pacient 1: Da' io, totuşi nu înţeleg. Acuma, şi dumneavoastră, dacă sunteţi pensionată şi la fiecare internare trebuie dat tot câte 50 de euro?
Pacient 2: Da, dar o dată pe an.
Pacient 1: Numa' o dată pe an vă internează.
Pacient 3: De câte ori vii să te internezi, îi dai. Peste trei luni, iar îi dai. La fiecare internare.

Delia Podea este în arest de aproape două luni şi a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului General pentru luare de mită, abuz în serviciu şi fals.

Printre altele, medicul arădean este acuzat că ar fi coordonat studii clinice prin care se testau substanțe medicamentoase pe pacienți fără ca aceștia să știe. În rechizitoriul întocmit de oamenii legii se arată cum pentru medic bolnavii erau doar surse de venit. Mai mult, arată procurorii, oamenii se chinuiau în condiții sinistre, iar cei care reacționau la tratament erau închiși în beci. În unele cazuri, oamenii erau lăsați să moară. (Detalii AICI)

Ultima oră
00:06 - Fost ministru francez al justiției, inculpat pentru corupție și abuz de putere: Rachida Dati e cercetată pentru activitatea sa de avocat al Renault în vremea lui Carlos Ghosn, când era și eurodeputată
00:00 - Medicul Adrian Marinescu, despre a treia doză de vaccin anti-COVID: Să putem lua în calcul noile mutații
23:54 - Premierul Florin Cîțu: “Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată”
23:20 - Valeriu Gheorghiță, despre eșecul campaniei de vaccinare: Cred că vorbim despre o problemă sistemică. Ține de încrederea populației în autorități și de educație
23:04 - Florin Cîțu: PNRR va fi aprobat în septembrie. Primii bani ar putea veni în noiembrie, dar anumite proiecte ar putea începe mai devreme cu resurse de la buget și decontăm din PNRR
23:03 - Premierul Cîţu, despre afirmația ministrului Sportului la adresa Anei Maria Popescu: A fost un comentariu nefericit
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declarația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit