Brokerul Cristian Sima şi-a lansat cartea ”Marea Spovedanie” printr-o conferinţă de presă susţinută prin Skype și moderată de Robert Turcescu, care a fost boicotată de o parte a presei, cu precădere de cei deranjaţi de dezvăluirile lui Sima.
Hotnews și Dan Tapalaga au fost criticați de Sima, deoarece nu i-au permis fostului acţionar să publice nici măcar un text în care să-şi justifice acţiunile din ultima vreme.
”Nu credeam că nu pot să public un text acolo după ce am fost acţionar, scrisorile mele le-a publicat Radu Soviani după ce alţii au refuzat de frică, inclusiv Tudor Chirilă. M-am gândit că asta au vrut să mă scoată din media. Fără posibilitatea de a scrie era greu”, a spus Sima citat de Reporter Virtual.
Brokerul este convins că ieşirea din Hotnews trebuia să-l izoleze mediatic.
”Cătălin Predoiu a trăit decent cu banii pe care i-a câştigat de la mine. A avut 100.000 de euro, a câştigat vreo 30-40.000. Alţii au câştigat milioane, cel mai mult au câştigat străinii. Unul a câştigat 140 de milioane de euro”, a spus acesta.
Cristian Sima spune despre cartea sa că este o ”operă literară”, care conține diverse dezvăluiri.
”Vă rog să o luaţi ca pe o operă literară, spune Sima prudent din Elveţia pentru că „opera literară” abundă de detalii din culise, de dezvăluiri despre legăturile lui Cătălin Predoiu cu clanul Ponta-Cazanciuc, agenţi CIA infiltraţi în bănci, războiul Serviciilor sau modul în care am fost forţat să plece de la Hotnews.
Va urma şi un al doilea volum, poate şi al treilea să vedem. Nu mă întorc momentan în ţară sunt mulţi interesaţi de arhiva mea. Am două servicii aici în Elveţia, pot trăi decent. Nu cauze juridice mă împiedică să vin, am 8 plângeri de la clienţi pe care le rezolv aici în Elveţia”, a afirmat acesta, conform sursei citate.
Dezvăluirile nu s-au oprit doar la oamenii politici sau serviciile secrete, ci și la dezvăluiri legate de jurnaliști.
”Lui Chireac i-am dat 2.000 de dolari ca să mă bage la TVR în emisiunea lui Burtea. Cristian Tudor Popescu a venit să se propună la Hotnews. De ce nu vin Mărgărit sau Woinaroski să zică a venit CTP să se propună sau nu”, a subliniat el, potrivit sursei citate.
La conferința în care s-au atins teme precum corupţia din România, despre presă, bănci, oameni politici implicaţi în mega-combinaţii, companii de IT şi servicii secrete, au participat ReporterVirtual, România TV, B1TV, Prima TV, Digi 24, Estrada TV.
De partea cealaltă a baricadei, cei care au boicotat au fost: Hotnews, PRO TV, TVR1(nu ar fi avut echipă), Mediafax, Ziarul Financiar, Gândul.