DIICOT: Senatorului Măgureanu i s-au prezentat învinuirile. Are interdicția de a părăsi țara

DIICOT: Senatorului Măgureanu i s-au prezentat învinuirile. Are interdicția de a părăsi țara
Foto: capital.ro

Senatorului PSD de Giurgiu Cezar Mircea Măgureanu i-au fost prezentate, joi, învinuirile. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism i-au aplicat, ca măsură preventivă, interdicția de a părăsi țara timp de o lună.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus, la data de 23 iulie 2012, începerea urmăririi penale față de învinuitul Cezar Mircea Măgureanu, senator în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat, faptă prevăzută de art. 7 din Legea nr. 39/2003. La data de 26 iulie, învinuitului i-a fost adusă la cunoștință învinuirea,” se arată într-un comunicat al DIICOT.

În același comunicat, se precizează că față de Măgureanu „s-a instituit măsura preventivă a obligării de a nu părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile.”

Senatorul Măgureanu a fost pus sub acuzare într-un dosar de evaziune fiscală privind fraudarea statului român cu 40 de milioane de euro, începând din 2010. În acest caz au fost arestate preventiv 39 de persoane, printre care ginerele parlamentarului, Octavian Grecu, cunoscut drept „Butoane” și doi șefi ai ANAF, Nicușor Drăgan și Dan Stroe.