Dinozaurii vin la Muzeul Antipa din București

Dinozaurii vin la Muzeul Antipa din București

Dinozaurii vin la Muzeul „Antipa”. Reprezentanţii instituţiei au anunţat că vor găzdui anul viitor o nouă expoziţie cu reptilele uriaşe. Numită „Dinozaurii din Argentina – uriaşii Patagoniei”, colecţia va prezenta 14 specii de dinozauri cu dimensiuni impresionante care ajung şi la 17 metri lungime.

Directorul Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa” susţine că expoziţia cu dinozauri va atrage mulţi pasionaţi din domeniu.

„Tema este de interes pentru vizitatori, pentru că noi avem la muzeu doar nişte ouă şi nişte vertebre de dinozauri, dar nu şi un schelet de dinozaur”, a declarat directorul Dumitru Murariu, director Muzeul Antipa, potrivit Agerpres.

Exponatele vin direct din Argentina şi includ specii descoperite recent în siturile paleontologice din Patagonia. Publicul va putea admira coloşi precum Giganotosaurus caroli de 15 m lungime, Carnotaurus sastrei de 8 metri şi imensul de 17 metri, Rebbachisaurus tessonei dar şi singurul carnivor cu coarne descoperit până în prezent, Abelisaurus comahuensis.

Ultima expoziţie cu dinozauri găzduită de Muzeul Antipa a avut loc în perioada 20 decembrie 2007 – 10 iunie 2008.

Dinozaurii vin la Muzeul Antipa din București

Embed:
Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe