Director al unui spital din Constanța, acuzat de malpraxis: Medicul a uitat instrumentele într-o pacientă (VIDEO)

Director al unui spital din Constanța, acuzat de malpraxis: Medicul a uitat instrumentele într-o pacientă (VIDEO)
Foto: libertatea.ro

Revoltă la spitalul militar din Constanţa. Medicii s-au săturat să mai repare şi să mai ascundă greşelile medicului Gheorghe Ștefan care a pus viaţa unor pacienţi în pericol din cauză că a greşit nişte intervenţii chirurgicale. De exemplu, cel care deține chiar funcția de director medical al Spitalului Militar a uitat două foarfece în abdomenul unei paciente de 61 de ani, iar în cazul alteia a greşit operaţia, motiv pentru care femeia şi-a pierdut un rinichi, informează Libertatea. Şi sunt doar două cazuri despre care vorbesc medicii.

Unul dintre cazuri a avut loc la începutul acestui an. Atunci o pacientă de 65 de ani a fost operată de directorul medical al Spitalului Militar din Constanţa, Gheorghe Ştefan.

Doar că operaţia s-a transformat într-un coşmar. Medicul a greşit intervenţia, iar femeia a făcut o hemoragie internă.

A fost salvată doar după ce a fost adusă în Bucureşti şi operată de un alt medic. A pierdut însă un rinichi.

Cel de al doilea caz este mai vechi însă medicii din Spitalul Militar au decis să vorbească abia acum. De această dată, acelaşi Gheorghe Ştefan a uitat două foarfeci în abdomenul unei alte femei.

”Pacienta care s-a operat în ianuarie și care și-a pierdut un rinichi din cauza intervenției greșite făcute de Gheorghe Ștefan a contactat un avocat. (…) La fel s-a întâmplat și în anul în care a uitat cele două foarfece în pacientă, deci cu o lună înainte de acea intervenție el a suferit un infarct, a fost operat la București și după practic a revenit la muncă și a continuat să opereze nefiind refăcut medical”, a declarat jurnalista Mirela Neag.

Medicii din Spitalul Militar spun că Gheorghe Ştefan a operat în ambele cazuri fără să fie apt de muncă.

”Totul a început de la faptul că medicul a suferit o intervenție în luna septembrie, a avut o dezlipire de retină și practic cu ochiul stâng nu mai vedea nimic, a continuat să opereze. S-a operat la București și el după trei zile a operat chiar dacă vederea se recuperează după o lună de zile.

Nimeni nu l-a evaluat pe medic care continuă sa opereze chiar dacă ar trebuie să nu o facă și ca mărturie stau și cazurile de malpraxis pe care le-am descoperit, pe care ni le-au confirmat pacienții și cadrele medicale”, a mai spus Mirela Neag.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.