Directorul general Petrotel Lukoil Ploiești, Andrey Bogdanov, aflat sub control judiciar, poate pleca la Moscova. Decizia nu e definitvă

Directorul general Petrotel Lukoil Ploiești, Andrey Bogdanov, aflat sub control judiciar, poate pleca la Moscova. Decizia nu e definitvă

Directorul general Petrotel Lukoil Ploiești, Andrey Bogdanov, cel care a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru mai multe fapte penale, va putea să părăseasca România. Acesta se va putea deplasa în Rusia pentru o aproximativ o săptămână, însă decizia instanței nu este definivă, informează B1 TV.

Cererea formulată de Bogdanov privind modificarea temporară a limitelor controlului judiciar a fost admisă de magistraţii Tribunalului Prahova. Directorul general al Petrotel Lukoil Ploieşti a cerut să meargă în perioada 27 august – 1 septembrie la Moscova. Decizia instanței de fond poate fi însă contestată.

Andrey Bogdanov a fost trimis în judecată la data de 3 august alături de alte cinci persoane fizice și două persoane juridice, respectiv SC Petrotel Lukoil Ploiești și SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești care vizează mai multe infracțiuni, între care spălare de bani și folosirea cu rea credință a creditului societății.

Potrivit procurorilor, prejudiciul cauzat de inculpați este de peste 7,5 miliarde lei, echivalentul a aproape 1,8 miliarde euro. Pentru recuperarea prejudiciului, au fost instituite măsuri asigurătorii record.