Directorul RADET: Noi furnizăm apă caldă de consum 24 din 24. Afirmația că locatarii de la etajele superioare nu primesc apă caldă nu este reală (VIDEO)

Directorul RADET: Noi furnizăm apă caldă de consum 24 din 24. Afirmația că locatarii de la etajele superioare nu primesc apă caldă nu este reală (VIDEO)
Foto:ziarelive.ro

Oficialii RADET au declarat, miercuri, că este inevitabilă introducerea unei taxe de mediu pentru centrala de apartament. Această taxă se află la nivel de discuție și nu există niciun proiect de lege, dar se merge pe principiul „poluatorul plătește”, motiv pentru care se va impune o taxă de mediu.

”Este normală această idee a noastră pentru că trebuie să prezentăm clienților noștri, adică bucureștenilor, situația reală, care să le arate exact costurile pe care și le asumă când își propun să realizeze o cale de încălzire.

Noi am crezut și sugerăm că este posibil să apară această taxă. Azi ea nu există, dar pe fondul acesta al ultimelor evenimente cu protecția mediului este posibil să apară și această taxă”, a declarat pentru B1 TV Valentin Vițălariu, director RADET.

Acesta a mai precizat că în București sunt aproximativ 400.000 de centrale și că doar cei care pot genera o astfel de lege pot spune și câți bani se pot strânge din plata taxei.

Mihai Jurca l-a întrebat pe directorul RADET de ce mai este nevoie de suprataxare în cazul celor care sunt dispuși să plătească dublu, dar să aibă tot timpul apă caldă, iar Vițălariu a răspuns: ”Eu nu am contestat modul fiecărui cetățean de a-și alege apa caldă și încâlzirea cum își dorește. Ceea ce sugerați că nu ar avea apă caldă dacă sunt la RADET nu este real”.

Directorul RADET: Noi furnizăm apă caldă de consum 24 din 24

#DIRECT_ONE_26zmsa#

”Vă invit la mine acasă, stau la etajul 6, în orice dimineață. Dacă stau sub zece minute să vină apa caldă, tot respectul”, a continuat dialogul Jurca, moment în care directorul RADET a replicat: ”cu mare plăcere vin oriunde doriți dumneavoastră. Noi furnizăm apă caldă de consum 24 din 24”.

Mihai Jurca a insistat, afirmând că nu este normal ca locatarii de la etajele superioare să aștepte chiar și zece minte apa caldă, timp în care de la robinete curge apa rece.

”Noi ducem apa până la baza blocului. Ce apare pe verticală de contorul nostru e problema asociației de locatari”, a susținut Valentin Vițălariu.

Ultima oră
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani
18:26 - Suedia nu mai fuge de virus: a fost eliminată obligativitatea prezentării testului COVID la intrarea în țară
18:15 - Laurențiu Reghecampf, umilit de Anamaria Prodan: El săracul are minte cât furnica. A ajuns de râsul țării. Îl vor fetele doar cât are bani