Directorul SRI, despre nominalizarea sa în funcția de premier: Nu manifest şi nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor

Directorul SRI, despre nominalizarea sa în funcția de premier: Nu manifest şi nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor

Directorul SRI, George Maior, emite prima reacție după ce numele său a fost vehiculat pentru postul de premier în cazul în care Victor Ponta va câștiga Președinția.

Astfel, SRI a emis un comunicat de presă în care subliniază faptul că instituția evită  „implicarea în eventuale dispute cu substrat electoral”.

„Reiterăm faptul că activitatea Serviciului Român de Informaţii are ca principiu obiectiv, respectat la toate momentele şi nivelurile, neutralitatea şi echidistanţa politică. În acest sens, subliniem hotărârea conducerii SRI de a evita implicarea în eventuale dispute cu substrat electoral, în vederea prezervării propriei misiuni precum şi a bunei reputaţii dobândite în rândul cetăţenilor României şi al partenerilor instituţionali din ţară şi din străinătate”, transmite SRI.

SRI precizează că poziţia oficială a lui George Cristian Maior este „consecventă, aşa cum a fost aceasta exprimată atât public, cât şi în discuţii directe cu principalii beneficiari”.

„La momentul învestirii noului preşedinte al României îmi voi prezenta, spre evaluare, mandatul de director al SRI. Este o datorie de onoare şi un obiectiv profesional legitim, după 8 ani în fruntea Serviciului Român de Informaţii. Până la acel moment şi atâta timp cât voi ocupa această funcţie, nu manifest şi nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor”, a afirmat Maior, citat în comunicat.