Directorul STB propune schimbarea tarifelor pentru călătorii: 3 lei biletul/oră, 500 lei abonamentul pe an

Directorul STB propune schimbarea tarifelor pentru călătorii: 3 lei biletul/oră, 500 lei abonamentul pe an
Foto: Mihai Răitaru/Facebook Info Trafic București Ilfov

Directorul Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, a precizat că doreşte introducerea unui tarif orar pe mijloacele de transport în comun, care să fie de trei lei, dar şi a unui abonament anual de cel mult 500 de lei.

„Luând în considerare ce se întâmplă în Europa, tarifele existente în momentul de faţă în municipiile reşedinţă de judeţ consider că un tarif pentru utilizarea în decurs de o oră, tarif de circa trei lei ar fi unul corect. De asemenea, pentru favorizarea călătorului pentru abonamentul anual ar fi corect un preţ de maximum 500 de lei”, a anunțat Adrian Criţ, directorul STB, vineri, într-o conferință de presă.

Criț a explicat că este necesar ca STB să promoveze abonamentele în detrimentul călătoriilor ocazionale.

„Cetăţeanul care circulă zilnic cu transportul în comun trebuie să aibă beneficii, iar aceste beneficii trebuie cuantificate pe de o parte prin calitatea transportului, pe de altă parte prin tarife care să-l avantajeze. În acest sens, avem propuneri către primarul general de majorare de tarife şi aici mă refer la tariful pe oră, tariful orar”, a mai transmis directorul STB, potrivit News.

Acesta a vorbit și despre implementarea unor abonamente care să fie valabile 6 luni sau un an.

„Ceea ce propunem noi va intra într-o dezbatere. Luând în considerare ce se întâmplă în Europa, tarifele existente în momentul de faţă în municipiile reşedinţă de judeţ consider că un tarif pentru utilizarea în decurs de o oră, tarif de circa trei lei ar fi unul corect. De asemenea, pentru favorizarea călătorului pentru abonamentul anual ar fi corect un preţ de maxim 500 de lei”, a mai transmis Adrian Criț. Propunerile privind majorarea tarifului vor fi vor fi prezentate Consiliului General al Municipiului București.