DLAF controlează domeniul de lux al familiei Bădălău din Bolintin Vale. Doar un candelabru de acolo ar fi costat peste 100.000 de euro

DLAF controlează domeniul de lux al familiei Bădălău din Bolintin Vale. Doar un candelabru de acolo ar fi costat peste 100.000 de euro
Niculae Bădălău, vicepreședinte al Curții de Conturi, reținut de DNA pentru fapte de corupție. Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Locația de lux a familiei Bădălău de la Bolintin Vale a intrat în vizorul Departamentului pentru luptă antifraudă – DLAF, fapt ce ar arăta că la realizarea acestei investiții s-au folosit fonduri europene. Domeniul Monato include o grădină imensă și mai multe saloane de evenimente, informează Puterea.

DLAF controlează Domeniul Monato al familiei Bădălău din Bolintin Vale

Acțiunea de control a fost aprobată recent de șeful DLAF, Bogdan Dințoi. Domeniul Monato aparține Sabinei Dădălău, fiica fostului baron PSD. Acesta se întinde pe o suprafață de 1,5 hectare și un luciu de apă de aproximativ 200 de metri pătrați.

Sabina Bădălău afirmase pentru revista Forbes că a investit aproximativ patru milioane de euro în restaurantul Monato, peste 100.000 de euro costând doar un candelabru. Surse citate de Puterea afirmă, însă, investiția ar fi fost de circa șapte milioane de euro.

Niculae Bădălău, trimis în judecată pentru dare de mită şi trafic de influenţă

Amintim că Niculae Bădălău a fost trimis în judecată, pe 16 decembrie, de către procurorii DNA, pentru dare de mită şi trafic de influenţă. El e acuzat că i-a dat mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

El ar fi comis faptele în perioada în care era consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit din aceeași instituție.

În 9 august și 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a sa. Contractul viza reabilitarea unui sistem de alimentare cu apă potabilă și era estimat la peste 7 milioane de lei, fără TVA. La schimb, Bădălău ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (CNI) să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea cu aceeași firmă, Niculae Bădălău i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi promis primarului că îi va da 7% (170.000 euro) din valoarea contractului, dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obțină pentru aceeași firmă.

Pe 25 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi remis edilului, printr-un intermediar, suma de 35.000 lei, reprezentând o parte din suma promisă.

Urmăriți B1TV.ro și pe