DNA: Firma lui Gărdean a sponsorizat Gala Bute cu trei milioane de lei, la intervenţia fostului secretar general al MDRT Gheorghe Nastasia

DNA: Firma lui Gărdean a sponsorizat Gala Bute cu trei milioane de lei, la intervenţia fostului secretar general al MDRT Gheorghe Nastasia
Foto: gazetadedimineata.ro

Direcția Națională Anticorupție arată într-un comunicat că firma lui Adrian Gărdean a sponsorizat Gala Bute cu trei milioane de lei, la cererea fostului secretar general al MDRT Gheorghe Nastasia.

Acesta din urmă i-a promis că va facilita aprobarea finanţărilor pentru lucrările executate de Termogaz Company în cadrul programului „Schi pentru România”, se arată în comunicatul DNA.

Rudel Obreja, reprezentant al SC Europlus Computers SRL şi preşedintele Federaţiei Române de Box la data faptelor, a fost reținut de procurori pentru două infracţiuni de spălare de bani, două infracţiuni de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, a fost reținut pentru abuz în serviciu, Ştefan Lungu, fost consilier personal al Elenei Udrea la Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi fost administrator al SC Last Time Studio SRL, pentru trafic de influenţă, iar Gheorghe Nastasia, fost secretar general al MDRT, pentru luare de mită, mai arată DNA.

În acelaşi dosar au fost reţinuţi Miron Dorel Gărdean, acţionar majoritar şi administrator al societăţii de construcţii Termogaz Company SA, pentru cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu, Adrian Gardea, reprezentant al aceleiaşi firme, pentru cumpărare de influenţă şi Miron Lupulescu, directorul general al societăţii, pentru cumpărare de influenţă, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Procurorii cer marţi instanţei supreme arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Rudel Obreja şi Cornel Resmeriţă şi arest la domiciliu pentru Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia.

Urmăriți B1TV.ro și pe