DNA Ploiești a ridicat documente de la Apa Nova și Primăria Capitalei: Fost consilier al lui Sorin Oprescu, vizat de ancheta procurorilor

DNA Ploiești a ridicat documente de la Apa Nova și Primăria Capitalei: Fost consilier al lui Sorin Oprescu, vizat de ancheta procurorilor
Foto: B1 TV

Documentele ridicate de DNA de la Apa Nova vizează contracte încheiate cu subantreprenori în perioada 2008-2015, informează B1 TV.

Precizarea vine din partea instituţiei care anunţă că alte verificări nu s-au făcut la sediul Apa Nova. Vizat ar fi în dosar Costin Berevoianu, fost consilier al lui Oprescu şi fost director al Regiei de Apă și Canal.

Procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupţie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societăţii.

„Nu cunoaştem motivul pt care s-au interesat de aceste documente, documentele solicitate sunt pe 2008-2015. Sunt căutate contracte comerciale cu antreprenori ai noştri. Nu cunosc care este legătura domnului Costin Berevoianu cu contractele care au fost solicitate, asta ar treb să dea lămuriri procurorii DNA”, a declarat Epsică Chiru, directorul general adjunct al Apa Nova.
Apa Nova a încheiat, în anul 2000, un contract pentru servicii de furnizare apă şi canalizare, valabil pe o perioadă de 25 de ani.

Instituția are un contract de concesiune cu Primăria Municipiului București, pentru serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare.

Într-un comunicat de presă, Apa Nova a anunţat că în afară de documentele ridicate, DNA nu a făcut alte percheziţii la sediul instituţiei. (Detalii AICI)