Doi angajați de la Centrala MAE au coronavirus. Precizările Ministerului de Externe

Doi angajați de la Centrala MAE au coronavirus. Precizările Ministerului de Externe
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul de Externe a anunțat că, în cursul zilelor de duminică și luni, doi angajați de la Centrala MAE au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Niciunul dintre cele două cazuri nu a apărut în corelare cu vreo infecție anterioară. Ministerul a dat asigurări că s-au luat rapid toate măsurile ce se impun în astfel de situații.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul zilelor de 20 și 21 septembrie a.c., doi angajați cu funcții de execuție din cadrul Centralei MAE au fost depistați pozitiv cu infecția COVID-19. MAE menționează că niciunul dintre cele două cazuri nu a apărut în corelare cu vreo infecție anterioară confirmată la nivelul Centralei MAE.

Astfel, în acest caz, au fost luate, în regim de urgență, toate măsurile care se impun în relația cu autoritățile competente, precum și măsuri de protecție pentru restul colectivului”, a transmis MAE, printr-un comunicat.

Pe 18 septembrie, Ministerul anunțase contaminarea cu SARS-CoV-2 a unui alt angajat cu funcție de execuție din cadrul Centralei MAE. „Persoana infectată este singurul caz confirmat în urma testării contacților direcți ai cazului comunicat în data de 16 septembrie 2020”, a precizat atunci Ministerul de Externe.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”