Doi delfini au fost găsiţi eşuaţi pe plajele litoralului românesc

Doi delfini au fost găsiţi eşuaţi pe plajele litoralului românesc

Doi delfini, dintre care unul în viaţă, şi un altul aflat în stare avansată de putrefacţie, au fost găsiţi în ultimele 24 de ore pe plajele litoralului românesc.

Organizaţia Mare Nostrum a anunţat că un delfin din specia Phocoena Phocoena a fost găsit mort, vineri, pe plaja din dreptul Hotelului Rex din staţiunea Mamaia. Delfinul avea aproximativ 80 de centimetri şi era în stare avansată de putrefacţie.

Tot vineri, pe plaja din dreptul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, a fost găsit în viaţă un pui de delfin din aceeaşi specie, în urma anunţului primit de la un cetăţean.

Echipa Mare Nostrum i-a acordat puiului de delfin primul ajutor, după care la faţa locului au ajuns reprezentanţi ai organizaţiei Oceanic Club din Constanţa şi un medic de la Direcţia Sanitar Veterinară Constanţa, care i-au menţinut puiului semnele vitale.

Puiul de delfin se află sub supraveghere medicală permanentă, este hrănit de specialişti din două în două ore, urmând să se decidă ce se va întâmpla cu acesta.

În acest an, pe plajele litoralului românesc au fost descoperiţi 16 delfini morţi, majoritatea rămânând prinşi în plasele de pescuit.

Tags: