Doi delfini au fost găsiţi eşuaţi pe plajele litoralului românesc

Doi delfini au fost găsiţi eşuaţi pe plajele litoralului românesc

Doi delfini, dintre care unul în viaţă, şi un altul aflat în stare avansată de putrefacţie, au fost găsiţi în ultimele 24 de ore pe plajele litoralului românesc.

Organizaţia Mare Nostrum a anunţat că un delfin din specia Phocoena Phocoena a fost găsit mort, vineri, pe plaja din dreptul Hotelului Rex din staţiunea Mamaia. Delfinul avea aproximativ 80 de centimetri şi era în stare avansată de putrefacţie.

Tot vineri, pe plaja din dreptul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, a fost găsit în viaţă un pui de delfin din aceeaşi specie, în urma anunţului primit de la un cetăţean.

Echipa Mare Nostrum i-a acordat puiului de delfin primul ajutor, după care la faţa locului au ajuns reprezentanţi ai organizaţiei Oceanic Club din Constanţa şi un medic de la Direcţia Sanitar Veterinară Constanţa, care i-au menţinut puiului semnele vitale.

Puiul de delfin se află sub supraveghere medicală permanentă, este hrănit de specialişti din două în două ore, urmând să se decidă ce se va întâmpla cu acesta.

În acest an, pe plajele litoralului românesc au fost descoperiţi 16 delfini morţi, majoritatea rămânând prinşi în plasele de pescuit.

Tags:
Ultima oră
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali
21:40 - Ludovic Orban, după ce Florin Cîțu a cerut o anchetă la Ministerul Sănătății: Parțial îi dau dreptate, dar este și responsabilitatea premierului când un domeniu atât de important nu funcționează la parametri
21:12 - Nicușor Dan organizează miercuri o primă informare publică despre proiectul trenului metropolitan
20:49 - Cseke Attila: Ministerul Sănătății a finalizat o achiziție publică pentru 10.600 de flacoane de Tocilizumab / Medicamentul este folosit pentru tratarea formelor grave de COVID-19
20:44 - Dacian Cioloș: Cîțu nu mai are cum să conducă un guvern în care să fie și USR – PLUS