DOLIU în lumea muzicală Românească! Un important artist a murit, după 45 de ani dedicaţi scenei! Din păcate este vorba chiar despre…

DOLIU în lumea muzicală Românească! Un important artist a murit, după 45 de ani dedicaţi scenei! Din păcate este vorba chiar despre...

Violonistul Dan Enăşescu, membru al Filarmonicii „George Enescu” din 1972, s-a stins la vârsta de 67 de ani.

„Filarmonica „George Enescu “ anunţă cu deosebită tristeţe dispariţia excepţionalului instrumentist, rafinat şi erudit muzician, violonistul Dan Enăşescu. Artistul a petrecut 46 de ani pe scena Sălii Mari a Ateneului Român ca membru al Orchestrei simfonice a Filarmonicii “George Enescu ». Publicul îl cunoaşte şi îl apreciază atât ca şef de partidă cât şi în calitate de concertmaistru, poziţie de pe care a condus sute de concerte ale orchestrei, în ţară şi străinătate. A câştigat în timp întreaga admiraţie şi prietenie a colegilor de breaslă. „Dispariţia sa neaşteptată este percepută de către toţi cu sinceră tristeţe şi profund regret”, se spune în comunicatul remis de Filarmonica „George Enescu“.

Dan Enăşescu s-a născut într-o familie de intelectuali din Botoşani – oraş cu rezonanţă deosebită pentru cultura română. A început studiul viorii şi al pianului cu profesorii Paul Steckelberger şi Christine Bernard, iar teoria muzicii şi-a însuşit-o sub îndrumarea prof. Gheorghe Holca.

La Bucureşti, a lucrat cu Anton Adrian Sarvaş, unul dintre pedagogii marcanţi ai viorii în România, autor al mai multor metode şi studii originale, discipol al celebrilor violonişti şi pedagogi Otakar Sevcik şi Jacques Thibaud.

Tags:
Ultima oră
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice