Dolj: Bărbat arestat preventiv pentru trafic internaţional de droguri de mare risc

Dolj: Bărbat arestat preventiv pentru trafic internaţional de droguri de mare risc

Un bărbat din județul Dolj a fost arestat preventiv după ce poliţiştii au găsit droguri de mare risc în capitonajul autoturismului pe care îl conducea. Oamenii legii au efectuat ulterior percheziții la mai multe imobile ale acestuia și au descoperit trei pistoale şi 59 de cartuşe.

Poliţiştii de la Serviciul Antidrog au făcut o prindere în flagrant, în Filiaşi, în urma căreia au confiscat aproximativ 400 de grame de cocaină. Drogurile erau ascunse în capitonajul unui autoturism la volanul căruia se afla un bărbat.

Ulterior, poliţiştii au făcut patru percheziţii domiciliare, în judeţele Olt şi Gorj, într-unul dintre imobile fiind descoperite trei pistoale cu glonţ şi 59 de cartuşe, toate deţinute ilegal.

Bărbatul ar fi introdus drogurile în ţară în acest an şi avea intenţia să le vândă. El a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind prezentat apoi Tribunalului Dolj, care a decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. De asemenea, la activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Potrivit DIICOT, în perioada 2018 – 2020, inculpatul a desfăşurat activităţi de trafic de droguri de mare risc, în special cocaină, pe raza judeţelor Olt şi Dolj, droguri pe care le comercializa la preţul de 100 euro gramul.

Potrivit DIICOT şi IGPR, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului, pe raza oraşului Filiaşi, în timp ce se întorcea din Olanda, având ascunsă în capitonajul autoturismului cantitatea de aproximativ 400 de grame de cocaină.