Dolj: Un preot a refuzat să îngroape în cimitir o femeie baptistă, care renunţase la ortodoxie. Aceasta a fost înmormântată în mijlocul unui câmp

Dolj: Un preot a refuzat să îngroape în cimitir o femeie baptistă, care renunţase la ortodoxie. Aceasta a fost înmormântată în mijlocul unui câmp
Foto: digi24.ro

Situație tensionată în comuna Tălpaș din Dolj. Preotul comunei a refuzat să înmormânteze o femeie în locul de veci cumpărat în cimir pe motiv că aceasta renunțase la religia ortodoxă. Până la urmă, femeia a fost înmormântată pe un teren oferit de primărie familiei îndoliate. Contactat de Digi24, preotul a cerut să primească drept donație o pompă de apă, în schimbul declaraţiilor.

Acum, majoritatea oamenilor sunt deranjați de faptul că văd mormântul fix în mijlocul unui câmp. Pe de altă parte, Marinel Anghelina, băiatul femeii, susține că nu a avut altă soluție din cauza preotului.

”Popa nu a lăsat să îl îngroape la ortodocşi. Ştiţi de ce? Nu a vrut din cauză că s-a trecut la religia baptistă!”, a spus un sătean.

La rândul său, preotul a spus că dă explicații numai dacă i se face o donație pentru că, în ziua de azi, totul se plătește.

”Dumneavoastră ne faceţi o donaţie, ca să puteţi să faceţi un reportaj foarte bun, cu care să avem rating şi să strângeţi bani. Altfel nu. Pentru că ştiţi cum e în ziua de azi, totul se plăteşte.  Nu discutăm nimic. Dacă vreţi reportajul, v-am spus dorinţa”, a spus Nicolaie Boiangiu.

Gheorghe Casiu, primarul comunei, a dat aprobarea pentru mormântul din mijlocul câmpului. Întrebat de ce a dat aprobarea fără avizele necesare, acesta a răspuns: ” Păi cu mortul ce trebuia să facă domnişoară, să îl ţină în casă?”.

Ştefan Popescu, purtător de cuvânt la Direcţia de Sănătate Publică Dolj, a declarat că inspectorii se vor deplasa în comună pentru a vedea dacă sunt respectate normele.

”Autorităţile locale trebuie să asigure un sector în cadrul cimitirului confesional pentru alţii de altă confesiune. Vom demara o acţiune, dacă este cazul, chiar în judecată”, a susținut, la rândul său, Viorel Cruceru, președinte al Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste Oltenia.