Omul lui Dragnea a demisionat din funcția de consilier al președintelui ANRM: Dorinel Ursărescu a fost condamnat într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere

Omul lui Dragnea a demisionat din funcția de consilier al președintelui ANRM: Dorinel Ursărescu a fost condamnat într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere

Dorinel Ursărescu a demisionat din funcția de consilier al președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), informează financialintelligence.ro. Acesta și-a anunțat plecarea din funcție luni și a invocat motive personale.

Dorinel Ursărescu, consilier al președintelui ANRM Gigi Dragomir, a fostuna dintre persoanele implicate activ în dezbaterile privind legea off shore.

BOMBĂ MONDENĂ! BORCEA A LUAT DECIZIA RADICALĂ DE DUPĂ GRATII! RĂMAS BUN, VALENTINA PELINEL

Amintim că după arestarea lui Liviu Dragnea, în PSD a început o operațiune de epurare a ‘slugilor’ fostului lider de partid. Însă Viorica Dăncilă nu a mers însă până la capăt cu epurările, iar unul dintre cei păstrați în funcție în acel moment a fost chiar Dorinel Ursărescu.

Ursărescu este un personaj extrem de controversat și certat cu legea. El are două dosare penale, dintre care unul cu condamnare definitivă de un an cu suspendare pentru fapte de corupție.

SCANDAL MONSTRU ÎNTRE ANDREEA MARIN ȘI CORNELIA CATANGA! S-AU CERTAT CA LA UȘA CORTULUI! DE LA CE A PORNIT RĂZBOIUL

Reamintim faptul că Dorinel Ursărescu, în conformitate cu decizia penală 119 din 12 iunie 2017 a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de trei ani pentru săvîrşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid.

Fostul deputat şi ex-preşedinte de partid a fost trimis în judecată pe 27 decembrie 2017, procurorii de la DNA Bacău acuzându-l de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă în calitatea sa de administrator al unei societăţi comerciale, alături de fostul deputat de Bacău, Mihai Banu şi de Ion Rotaru, admnistratorul unei societăţi comerciale, potrivit monitorneamt.ro.

S-A TERMINAT! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL DUREROS! VIOREL LIS ȘI-A DAT OCHII PESTE CAP: ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

În conformitate cu rechizitoriul procurorilor anticorupţie, în perioada 2010-2011, Mihai Banu, reţinut la ora întocmirii rechizitoriului, în calitate de deputat PDL, a pretins şi primit prin intermediul unei societăţi comerciale, de la ceilalţi doi inculpaţi suma totală de 1.264.000 lei, respectiv 824.000 lei de la Dorinel Ursărescu şi 440.000 lei de la Ion Rotaru, în vederea exercitării influenţei asupra unei societăţi comerciale astfel încât aceasta să subcontracteze lucrările de îndiguire a râului Siret pe tronsonul Rotunda-Buruieneşti, comuna Doljeşti, judeţul Neamţ firmelor adminstrate de inculpaţii Dorinel Ursărescu şi Ion Rotaru.

De reamintit şi faptul că în perioada executării lucrărilor la îndiguirea râului Siret, pe şantierul respectiv a murit zdrobit de un excavator un inginer angajat al firmei E85 aparţinînd lui Ursărescu.

Dorinel Ursărescu a fost numit în funcție la un an de la sentința primită și la doar câteva zile distanță de la trimiterea în jduecată în cel de-al doilea dosar.

Șeful său direct, Gigi Dragomir, președintele ANRM, nu a părut a fi impresionat de cazierul bogat a celui pe care l-a angajat să-l sfătuiască. Nu-i de mirare, și el este un aghiotant al baronului Ionel Arsene și al lui Liviu Dragnea.

Astfel, Dorinel Ursărescu a fost unul dintre oamenii de bază în instituția care gestionează rezervele de petrol, gaze și metale ale României și participa la toate ședințele importante din cadrul ANRM, inclusiv cele cu caracter decizional.

De asemenea, din funcția de consilier personal al președintelui ANRM, Gigi Dragomir, și el un membru al grupării Dragnea, Dorinel Ursărescu a fost indirect implicat și în afacerile dubioase cu energie.

Mai exact, la un moment dat, fiul lui Ursărescu, Andrei George Ursărescu, a fost acționar în societatea Green Energy SRL, firma care cumpăra energie ieftină de la stat și o vindea scump… tot la stat. (Detalii AICI)